Saab ще доставя тактически канали за пренос на данни на ВМС на Швеция

Pan.bg 13 фев 2018 | 13:41 views (681) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОКЕАН"

Компанията Saab е сключила договор с шведската администрация по отбранителни материали, FMV, з амногокална система за пренос на данни за ВМС на Швеция. Общата стойност на договора е 148 млн. SEK.

Платформите на ВМС ще бъдат модернизирани с канали за данни като L16 и L22. Това дава възможност за по-тясно сътрудничество и комуникация с други държави по време на мисии на море. Системата за бойно управление Saab 9LV Combat Management System (CMS) ще бъде модернизирана като част от доставките по договора.

image

"Интегрирането на Tactical Data Links в Saab 9LV CMS на борда на корабите на ВМС ще засили допълнително оперативния капацитет на шведския флот", заяви Андерс Карп, старши вицепрезидент и ръководител на бизнес Surveillance на Saab.

Link 16 е военна тактическа мрежа за обмен на данни, използвана от НАТО и асоциираните държави, която позволява на военни самолети, кораби и наземни сили да обменят тактическа информация сигурно в почти реално време. Link 22 е предимно морски мрежа за обмен на данни и допълва Link 16.

9LV CMS на Saab се използва като команден и контролен център за много съвременни кораби и подводници, осигуряващи ВМС с изключителни оперативни способносит, поддържащи всички типове мисии, от крайбрежни води до открития океан.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker