ВМС на САЩ възложи договори за проектиране на фрегата от следващо посколение

Pan.bg 19 фев 2018 | 10:33 views (738) commentaries(1)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОКЕАН"

На компютърната графика: Концепцията на Lockheed Martin за FFG(X), дебютира в Националния симпозиум на Сдружението за надводните военноморски сили през януари. (С любезното съдействие на Lockheed Martin)
image

Военноморските сили са възложили договори за 15 млн. долара на 5 компании за концептуални проекти по програмата FFG(X). Huntington Ingalls, Lockheed Martin, Austal САЩ, General Dynamics Bath Iron Works и италианския корабостроител Fincantieri са помолени да представят зрели проекти през следващите 16 месеца, преди ВМС да възложи един подробен договор за проектиране и строителство. Всички договори съдържат опции, които биха могли да повишат стойността между 22 млн. и 23 млн. долара. Работата се очаква да бъде завършена до юни 2019 г. Анализаторите се питат дали флотът всъщност знае какво иска от подмяната на LCS.

Американските ВМС възнамерява да възложи договора за първата FFG(X) през 2020 г. Флотът ще закупи една фрегата през 2020 г. и една през 2021 г., последвани от по 2 всяка година след това, според последния 30-годишен план за корабостроенето на флота. Изискването на американските ВМС е за 52 малкси надводни кораба, по-голямата част от които ще бъдат LCS. Както Austal, така и Lockheed Martin се състезават и усъвършенстват версиите на своите крайбрежни бойни кораби. Huntington Ingalls предлага версия на своя патрпулен кораб за Бреговата охрана. Fincantieri предлага своя дизайн FREMM. General Dynamics предлага партньорство с испанската корабостроителница Navantia с нейната фрегата F100. ВМС търсят корабостроители, за да балансират стойността и способности, според едно изявление на Naval Sea Systems Command.
"Чрез ускоряване на процеса на придобиване на FFG(X), флотът ще стимулира индустрията да балансира разходите и способностите и да постигне най-доброто решение за американския данъкоплатец" се казва в изявлението.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Rikosas11 19 фев 2018, 14:42
   
  3
   
  0

  Те ,горките туй поколение не могат да вкарат във употреба като хорате ,че вече за следващото мислят.Много бързат.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker