Ремонтираха двигателите на БДК "Королев" в Кингисеп

Pan.bg 09 мар 2018 | 12:18 views (1038) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОКЕАН"

Кингисепският машиностроителен завод (КМЗ) ремонтира двата двигателя на големия десантен кораб (БДК) "Королев", който преминава през възстановяване на техническа готовност в 33-и кораборентен завод. На 7 март 2018 г. за това съобщиха от пресслужбата на КМЗ. Двата двигателя са тип 16ZV 40/48, произведени от Zgoda-Sulzer, всеки с мощност 9600 конски сили. Според пресслужбата на КМЗ, специалистите от предприятието в частност са извършили настройка, тестване и монтаж на инжекторите на двигателите.

В КМЗ отбелязат, че всички резервни части за възстановяване на работоспособността на двигателя се произвеждат в предприятието. Дюзите и пружините на дюзите са заменени. Благодарение на специализирания стенд за настройка на основните елементи на горивната апаратура и електронната система за наблюдение, цялото оборудване е тествано с военно приемане от руското МО.

image
На снимката: BDK ""Королев", www.nashflot.ru

""Королев" е голям десантен кораб проект 775М. Заложен е на 12 февруари 1990 г. в корабостроителницата в Гданск (Полша) под името "БДК-61", спуснат е на вода на 16 ноември 1990 г., и е предаден на руския ВМФ на 5 януари 1992 г. На 28 декември 1999 г., БДК-61 е преименувана на "Королев". Той е в състава на Балтийския флот.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker