ВНИМАНИЕ: РАЗГРАБВАТ И ФАЛИРАТ СТРОИТЕЛЕН И ТЕХНИЧЕСКИ ФЛОТ-ВАРНА!

Pan.bg 12 мар 2018 | 10:34 views (2350) commentaries(2)
img
До министъра на транспорта, информационни технологии и съобщенията

Г-н Ивайло Московски

До Президент на КНСБ

Г-н Пламен Димитров

До Зам. президенти на КНСБ

До Президент на КТ „Подкрепа“

До Зам. президент на КТ „Подкрепа“

До Председател на КРИБ

Г-н Кирил Домусчиев

До Председател на СТСБ

Г-жа Екатерина Йорданова

СОФИЯ
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
Към Вас се обръщат група бивши и настоящи работници и служители на дружество, както и акционери в „Строителен и технически Флот“ АД – гр.Варна. Това е дружество със 120 годишна история. Всички ние сме дългогодишни работници и служители, синдикални членове или поне се надяваме, да останем такива, след подаването и на този сигнал.

Молим Ви, да спрем заедно разграбването и фалита на поредното работещо дружество в България.

Години наред работим и живеем под натиска и зловредното психологическо въздействие, от страна на главния инженер Иван Петров Дражев, който е и председател на УС на дружеството, и самозван председател на КНСБ към СТСБ в същото дружество. Но най-важното, за нас / надяваме се и за Вас/, е фактът, че господинът спекулира и със синдикалните постовете, които заема. Навсякъде се представя, че е председател на синдикалната организация на КНСБ към СТСБ в дружеството. А като такъв, е избран и за заместник председател на СТСБ към КНСБ! Истината, обаче, е съвсем друга. За последните 25 години г-н Дражев НЕ Е ПРОВЕЛ НИТО ВЕДНЪЖ, НИТО ЕДНО ОТЧЕТНО-ИЗБОРНО СЪБРАНИЕ, НИТО СИНДИКАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ! Дори проформа или нагласени такива, не съществуват на официални документи , да не говорим за акредитация към или по тях. НИКОЙ НЕ ГО Е ИЗБИРАЛ И ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ. Всичко това, той прави абсолютно тенденциозно. Г-н Дражев много добре знае, че не може да заема този пост, но и за да не допусне друг да бъде избран, години наред заблуждава обществеността!!! Де факто, в СТФ АД Варна, няма реално действаща синдикална организация повече от 25 години. Никой от служителите и работниците не знае, член ли е или не е член на синдикална организация.

Наглостта на Иван Дражев не стига до тук - лъже най-безцеремонно цяла България, СТСБ, КНСБ, министерството и други отговорни институции, че е „велик“ дългогодишен синдикалист, с много връзки с КНСБ, политици и министри, с елита на България.

Но това, по никакъв начин не попречва на г-н Дражев през 2011 г. да получи заповед за пенсиониране в СТФ-АД Варна, да си вземе обезщетенията за това и то в размер на над 50 000 лева. И в същото време да не подаде съответните документи за пенсиониране пред НОИ!!! И така и до настоящия момент!!! Дали друг служител или директор преди него би си позволил това и могъл ли е да вземе подобна сума? Отговорът е НЕ.

Обаче какво бе нашето изумление, когато разбрахме, че г-н Дражев е взел своето обезщетение от 50 000 лева , но е “забравил“ да се пенсионира и най-вече неговото обяснение пред акционерите за това недоразумение от 50 000 лева, е следното: „ Все някога ще се пенсионирам, какво толкова е станало, взел съм някакви си 50 000 лева, голяма работа станала.“ След задаването на този въпрос, няколко дългогодишни служители се оказаха „приятно“ изненадани с прекратени договори. И това ако не е реваншизъм.??!! Свикнали сме на саморазправите на г-н Дражев. Но той е синдикален лидер, трябва да ни защитава, не да ни ограбва и уволнява.

Г-н Дражев задължи дружеството, (тоест себе си) да се закупи за личните му нужди луксозен джип. Същият, бе закупен (и все още се изплаща), в един от най-трудните за дружеството моменти, когато не се изплащаха на работниците пълните заплати повече от 3 месеца. Служители, работници и техните семейства да гладуват….. , Важното е, г-н Дражев да обслужва семейство и приятели си, с новият си джип.

От друга страна, отново за работниците няма пари, но за сина му винаги има! Назначен е в дружеството без да има нужната квалификация. През годините и до момента, синът му не е стъпвал на работното си място. А и защо да го прави, той си има друг частен бизнес. Това не му пречи да получава заплата, осигуровки и други благини и бонуси от дружеството. Все пак, баща му го управлява. Кой би посмял да задава въпроси? Всички трябва да са му благодарни, че ги държи на работа!

Всяка година плавателното средство на сина на Иван Дражев, се пре оборудва за сметка на дружеството. Всяка година по минимум 20 000 лева. И не е само това.

А къде живее нашият синдикален лидер, и за чия сметка, ще попита ли някой някога? И да, като „ревностен защитник“ на работниците, г-н Дражев не е пропуснал през годините да се сдобие и с ДВА ВЕДОМСТВЕНИ АПАРТАМЕНТА ОТ „СТФ“. Ако е “изморен от синдикална дейност“ се разпорежда и с два апартамента в хотел „Трой“ – бивша почивна станция на „СТФ“, отдадена под наем и все още собственост на дружеството (поне до днес е ) . От наем в касата на дружеството не са постъпвали средства . А на цените, на които се отдават недвижимостите на дружеството, би завидял всеки хотелиер. Все пак цените са за “приятели“ !!

Г-н Дражев от години се е самонастанил и в двуетажна къща на дружеството, в двора на хотела, напълно оборудвана и обзаведена с парите на акционерите и то без да заплаща нито наем , нито ток, нито вода, нито данъци, нито консумативи!

Другата двуетажна къща се ползва напълно безплатно от негов приятел ,пак за сметка на дружеството, естествено.

За спокойствието им е наета и охрана. За сметка отново на дружеството, разбира се. Охрана на обектите е бил и синът му, но само на документи. Заплата е изплащана редовно и няма как да не е, Татко е наредил!!!

Питаме Ви, този “професионалист“ и “синдикален лидер“ – неизбиран от никой ли ще оставите и за напред, да решава съдбините и проблемите на синдикалните членове на дружеството ни и на тези, от различните предприятия във Варна и региона!??

Питаме Ви, това ли е изконната идея за създаването на синдикалните организации по места или гордостта да си техен член или председател ?

Питаме Ви, това ли значи в България, да си синдикален лидер ?

Питаме Ви, обединявайки изпълнителна, административна и синдикалната власт, г-н Иван Дражев не е ли в КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ? Работодател или Председател на синдикална организация е Дражев? Защитава или погазва интересите на работници?

Питаме Ви, той самозванец ли е? Самозванец, който с подправени и фалшиви документи, се е представял през годините за избран от работниците и служителите. В същото време „Синдикатът му“ няма нито председател, нито синдикален съвет.

Питаме ви, в такъв случай, законно ли е наредил г- Дражев да се събира членски синдикален внос по ведомост. Защото той разполага години наред с парите на хората като със свои, и ги харчи така, както той реши.Никой не знае колко пари са събрани през годините и за какво са изхарчени!

Питаме Ви, този самозван “синдикален лидер“ законно ли заема поста си и в СТСБ? Защото не е избиран с години като председател на синдикална организация и няма право да е в ръководството на СТСБ .

Питаме Ви, не трябва ли синдикалният лидер в дружеството да инициира сключването на КТД? И защо не го е правил ?

Питаме Ви, защо всяка година г-н Дражев отказва за работниците да се сключва КТД ? Според него „няма нужда от такъв“!Г-н Иван Петров Дражев смята, че дружеството е лично негово. Управлява го, чрез изп. директор Стоян Янчев Стоилов от къщи или по телефона. Ако е прекалено зает със целогодишната си синдикалната дейност / която струва на дружеството десетки хиляди левове всеки месец/, секретарката му поема контрола във вземането на важни за дружеството въпроси. Представете си унижението, на което са подложени дългогодишните служители при вземането на ръководни решения от секретарката в дружеството.В същото време, същите тези работници са на минимални заплати. Не се заплаща с години полагащият им се порцион, а ваучерите за храна отдавна не си спомнят как изглеждат!!!

Г-н Дражев назначава и освобождава когото, когато и както той реши. Разполага с авоарите на фирмата като със свои лични.

Благодарение на „Инспекцията по труда“, която бе сезирана, го принудиха след година да изплати заплатите, но лихвите за една година забавяне не бяха изплатени на работниците. Благодарение на инспекцията, отново бе принуден за заплати извънреден труд на работниците, да закупи и работно облекло. Има многократно дадени предписания и назначени глоби за неспазване на трудовото законодателство във фирмата. В нея работят 80% пенсионери и даже и те са в страх и уплах. Защото - който не е съгласен с начина на управление и действия на г-н Дражев – бива уволняван. .

С привичната си наглост и липсата на ръководни умения , породени от дългогодишната му специализация в сферата на безхаберието, г-н Дражев доведе дружеството най - накрая до фалит. И понеже това не му стига, или няма време за изчака края, разпродава имуществото на дружеството на свързани лица или приятели на „приятелски“ цени. От години дружеството се източва и от сина му. За Иван Дражев хората казват, че е натрупал трудов стаж през годините – единствено и само на МАСА!!!! Но какви маси пък само са били.

Дори няма да споменаваме колко километра на месец изминава с джипа си г-н Дражев и кой му заплаща “двойни командировъчни“. Няма и да споменем, колко пари дължи на касата на дружеството г-н Дражев, за него 20 000-30 000 лева за два три месеца са си просто дребни. Дори няма да го попитаме, смята ли да ги върне в дружеството. А за миналата година, а за по миналата?….

Ако искаме да си вземем заплата за месеца, трябва да мълчим. Ако искаме да работим на обект извън Варна….. трябва да му платим на ръка. Ако искаме да дишаме, пак разрешение.

ДОКОГА????

От нас зависи, да сложим храна на масата за семействата си.

А от Вас какво зависи???

Считаме, че сигналът ни притежава завършеността необходима за вече належащо потвърждение на гореизложеното. И като такъв, не създава основа за спекулации и изкривяване на информацията, на която е носител. Дори и изводите направени в контекста, не се нуждаят от задълбочен анализ, поради парадиращо потресаващата истина. А имайки предвид и очакваният рефрен на “ вечните, несменяемите и най вече на заслужилите по линия на ……“ които ни омръзна да гледаме по телевизията последните 20 -30 години, сме запасени с тапи против лъжата. От удобното кресло, трудно се чува гласът на народа. А дали някой иска да го чуе?

Дали след КАЛИНКА и ГИНКА ще имаме вече и ДРАЖКО, зависи от Вас - уважаеми дами и господа.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  под чертата 12 мар 2018, 15:18
   
  6
   
  0

  Еша ни няма за това. Да разграбваме,режем на отпадъци и да унищожаваме предприятия.

 2. #2
  Dragomir 26 май 2018, 20:23
   
  1
   
  0

  Приказка за синдикалиста (и мотокариста)
  Един ден точно по обяд се случило туй чудо
  Диспечера с подут корем довършвал свойто блюдо
  Внезапно силно зазвънял с най-важен номер Мтел
  -Къде сте ,Вожде наш един,на всичко Председател ?
  Застанал мирно промълвил диспечера Послушко
  -Мен няма ме ,но тук съм аз ,ядосан ревнал Дражко,
  Когато там се появя ,да чака седнал Янчев !
  -А Янчев кой е, че уви аз май не го познавам ?
  -Как кой е бе, момче?! Директора Стоянчо.....
  -Отдавна тук не са били ни Янчев,ни Стоянчо..
  Дочуваме,че може би , били, но в Интернета.
  И всички мислиме, нали ,директор е мадам Диди,
  по цял ден в офиса седи и дава разпоредби.
  -Недей да мислиш много ти ,недей да философстваш,
  а този....... бързо намери,дори да е във тоалета!!!
  И ето мина час, а може два, влетя забързан Дражко
  Стоянчо,жълт -зелен от страх, го чакаше приседнал.
  -А стига си клечал,че нямам много време !
  Мадам Диди да си върви, а ти вратата затвори.
  Изпълнил всичко, изпотен ,поседна пак Стоянчо.
  -Сега парите донеси,че имам много грижи.
  За „горе“ ,знаеш ,трябват ми , и в нужда са децата.
  -Какви пари,то няма тук въобще във СеТеФе-то.
  Аз само спастрил съм от туй-онуй и скрил съм в чекмеджето.
  -Как няма ,а ами от тия горивари ?
  -Не дават,много им дължим, били сме кокошкари.
  -Че от ремонтите тогаз ,защо не са ги дали?
  - Hе са защото и на тях сме много задлъжняли.
  -От станцията,там нали,по оня тънък наем.
  По 10 лв. на легло -по толкоз ний желаем.
  - Не можел,нямал хич пари и наема не плаща.
  -А от онез шалани два,които подарихме?
  -Чети ти ги тях прибра със плика под софрата!
  -Тогава трябва пак сега от наший Благодетел,
  коготото надарихме и с флота и с обекти.
  -Не ще веднага ,казва после, може би, когато
  от флотско меринджейство заработел.
  -Тогава в касата бръкни, че зора ми голям е!!!
  -Там мишка мъртва си лежи и друго нищо няма.
  -От еврозаема вземи,така с две пълни шепи !!!
  -Не става банката следи и удря през ръцете.
  -Ще трябва май че щом е тъй съвсем да ни фалират,
  Аз стар съм ,няма да лежа,условна ще ми лепнат.
  Ти млад си още,прав и здрав, и в тясната килия
  ще носиш радост всеки ден.Голям си късметлия!!!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker