КОМАНДИРЪТ НА ВМС УЧАСТВА В ЕЖЕГОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ CHENS 2018

Pan.bg 25 май 2018 | 09:48 views (727) commentaries(1)
img
На 17 и 18 май 2018 г. командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев взе участие в ежегодната конференция на командващите ВМС на европейските държави CHENS 2018, която се проведе в гр. Хелзинки, Финландия. Председателстващи CHENS през периода между срещите през 2017 и 2018 г. бяха финландските ВМС, а домакин на тазгодишната среща - командирът на ВМС на Финландия - вицеадмирал Вейо Тайпалос. Темата на срещата беше „Сътрудничеството и всеобхватния подход, като средство на подкрепа на сигурността и безопасността на морската среда в Европа“.
Дневният ред на конференцията включваше следните основни въпроси: Сътрудничеството и всеобхватния подход, като средство на подкрепа на сигурността и безопасността на морската среда в Европа - национална и европейска перспектива; Хибридни заплахи на море; Морската среда и всеобхватния подход; Подготовка на ВМС за справяне с мигрантския натиск по море.
В мероприятието участваха делегации от ВМС на 26 европейски страни, членки на НАТО или Европейския съюз. Присъстваха наблюдатели от военния секретариат на ЕС, международния военен секретариат на НАТО, военноморското командване на НАТО, командването на ВМС на САЩ в Евопа и Африка.

Връзки с обществеността на ВМС
Снимки: www.navy.mod.bg


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  възмутен 25 май 2018, 16:07
   
  0
   
  0

  Какво е било менюто?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker