МОРЯКЪТ ИСКА ДА Е КАПИТАН, СМЕЛ КАПИТАН, А КАПИТАНЪТ - МАГЕЛАН, ПОНЕ МАГЕЛАН! ВИЖТЕ БЪЛГАРСКИТЕ МОРСКИ ВЪЛЧЕТА, УТРЕШНИТЕ МАГЕЛАНОВЦИ!

Pan.bg 27 май 2018 | 13:15 views (1453) commentaries(0)
img Българските морски новини № 268

Към морето и Дунава за напредък!

Специално за Pan.bg от Бургас и нашия Черноморски приятел Ерик Табарли

Pan.bg продължава да следи за Вас развитието на ветроходния и водомоторния спорт. Днес получихме от нашия кореспондент г-н Табарли няколко снимки от тренировките на младите надежди на българското ветроходство в Бургас.

През настоящата година Яхтклуб Порт Бургас обяви кампания за записване на деца за начално обучение по ветроходство. Възрастовата категория на децата е между 7 и 10 години. Обучението им се извършва по програма "Спортно ветроходство за начинаещи 2018".

Освен чисто спортните и физически качества плаването под ветрила развива и такива като упоритост, решителност, съобразителност, преценяване на риска и опасностите в морето.

Сред младите "моряци" от яхтклуба в Бургас със сигурност са и някои от бъдещите шампиони по ветроходство. От обществеността се очаква да ги подкрепи и насърчи. Както е известно за младите и перспективни авиатори отдавна се е утвърдило нарицателното "орлета". Най-добрият еквивалент за младите надежди на ветроходния спорт е "морски вълчета".

Припомняме, че на 15 май т.г. направихме "скок във времето" от "Сивия вълк" до "Синия марлин" и Ви показахме снимки на лодките и яхтите на най-безстрашните бургаски морски вълци.

Разбира се, на морските вълчета от яхтклуба им предстои да извървят дълъг и труден път докато се превърнат в истински морски вълци и се отправят към големите отвъдморски състезания и регати, както и далечни пътешествия и приключения.

Но "времето няма бряг и ни влече", както знаем от популярната песничка към филма "Васко да Гама от село Рупча" в изпълнение на Бате Асен. В допълнение: "И тъй всяко момче, всъщност е бъдещ мъж - поет или моряк. А морякът иска да е капитан, смел капитан...Капитанът иска да е Магелан - поне Магелан".

Подобно на момчето от песента и всяко от бургаските морски вълчета иска да е капитан. Като големия български ветроходец Георги Георгиев, наричан Капитана или някои от останалите шкипери в същата кръвна група - Васил Куртев, Николай Джамбазов-Коко, Атанас Атанасов, Оник Читакян, Светлозар Тенев, Васил Попов...

Благодарим на Ерик Табарли за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


МОРЯКЪТ ИСКА ДА Е КАПИТАН, СМЕЛ КАПИТАН, А КАПИТАНЪТ - МАГЕЛАН, ПОНЕ МАГЕЛАН! ВИЖТЕ БЪЛГАРСКИТЕ МОРСКИ ВЪЛЧЕТА, УТРЕШНИТЕ МАГЕЛАНОВЦИ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker