Акредитация на докторски програми в Морско училище

Pan.bg 13 юни 2018 | 11:09 views (650) commentaries(0)
img Акредитация на докторски програми в Морско училище

Текст и снимки ВВМУ

www.naval-acad.bg

Георги Николов

От 12.06. до 14.06.2018 г. на посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е експертна група на НАОА по процедура за програмна акредитация на докторски програми. Програмите са, както следват: „Приложна механика“ и „Електроснабдяване и електрообзавеждане на кораба“ от професионално направление 5.5. „Транспорт, корабоплаване и авиация“ и „Автоматизирани системи за обработка на информация и управление“ от професионално направление 5.3. „Комуникационна и компютърна техника“.

В състава на експертната група влизат проф. д-р инж. Розалина Стефанова Димова – ТУ – Варна, доц. д-р инж. Дешка Малчева Маркова – ТУ – Габрово и Любомир Бойков Делчев – студент, НВУ „Васил Левски“. Наблюдаващ процедурата от ПКТН е проф. д-р инж. Детелин Василев.

В дните на акредитация експертната група ще се срещне с академичното ръководство и ще се запознае с политиката на Морско училище за осигуряване на качеството на обучение, с процедурите за разработване и обновяване на докторските програми, със структурите и разработените вътрешнонормативни документи за функционирането на системата за подготовка на докторанти, както и с финансовата осигуреност на докторантите.

На експертната група ще бъде показана материално-техническата и информационна база, необходима за учебно-преподавателската и научноизследователската дейност, Кариерния център и университетската библиотека. Ще се проведат срещи с докторанти и потребители на кадри.

На 14.06., последния ден от акредитацията, експертната група ще заседава и ще се проведе заключителна среща с академичното ръководство.

Бъдещи старшини полагат държавен изпит

www.naval-acad.bg

Георги Николов

На 12.06.2018 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се проведе държавен изпит в Професионалния старшински колеж, директор на който е офицерски кандидат Свилен Савов. 20 кадети в редовна форма на обучение и 57 в задочна бяха изпитани, за да се провери тяхната теоретична подготовка. След успешно полагане на държавния изпит бъдещите старшини ще бъдат назначени във военни формирования.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Акредитация на докторски програми в Морско училище

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker