Показват изложбата „Тайните на Черно море“ в научнопопулярен филм

Pan.bg 18 юни 2018 | 10:35 views (2295) commentaries(0)
img Текст и снимки - Община Бургас

www.burgas.bg

Стефан Минчев

Изложбата "Тайните на Черно море", която се намира в КЦ "Морско казино" в Бургас, става част от научнопопулярен филм, който се снима от екипа на международния проект Black Sea Map.

Лентата е с работно заглавие "Изгубените светове". В нея ще бъдат представени направените открития при проучването на Черно море в рамките на мащабната изследователска дейност по проекта.

Във филма ще бъдат показани много интересни находки, които дават богата информация за живота на населението по Черноморието. Информацията за откритията ще бъде съпроводена с коментари на известни учени, които работят в сферата на подводната археология.

Изложбата "Тайните на Черно море" включва любопитни артефакти от морската ни история и 7 3D макети на потънали кораби. Плавателните съдове са пресъздадени във вида, в който са открити при последните проучвания на морското дъно по време на мащабния проект Black Sea Map.

Предмети от бита на хората от Античността и Средновековието допълват експозицията. Тя ще бъде отворена за посетители до 30 юли от 10.00 до 20.00, без почивен ден. Входът за изложбата е безплатен.

Проектът "Скритите тайни на Черно море" се осъществява с финансовата подкрепа на "Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г." на Национален фонд "Култура".


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Показват изложбата „Тайните на Черно море“ в научнопопулярен филм

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/12 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker