Световна кампания "Да спасим синьото сърце на Европа": днес показват филма "Синьо сърце" в Бургас!

Pan.bg 20 юни 2018 | 14:30 views (675) commentaries(0)
img Текст и снимка - Община Бургас

www.burgas.bg

Радостин Рачев

Тази вечер /20 юни, сряда/ от 21:00 часа на открита сцена "Охлюва" бургазлии могат да видят филма "Синьо сърце". Прожекцията е с вход свободен и е част от световната кампания "Да спасим синьото сърце на Европа".

Организатори са Фондация "Виа Понтика" и Община Бургас. Инициативата е на Американския бранд "Патагония" за опазване на последните свободно-течащи реки в Европа.

Разпространението на филма "Синьо сърце" стартира на 28 април 2018 година. Световната премиера се състоя в Босна и Херцеговина и бе последвана от прожекции на Балканския полуостров и повечето големи градове по цял свят.

Филмът документира битката за опазване на албанската река Vjosa - най-голямата дива река в Европа, усилията да бъде спасен застрашения балкански рис в Македония, както и борбата на жените от Крушчица, Босна и Херцеговина, които протестират ден и нощ, за да спасят единствения източник на питейна вода за местното население.

Елате да гледате прожекцията на филма "Синьо сърце" и научете истината за това, което се случва около нас. Освен всичко друго ще бъдат представени любопитни факти за дивите реки на Балканите и за това как трябва да обединим усилия, за да запазим синьото си богатство. Нека покажем, че умеем да разбираме, подкрепяме и развиваме устойчиви каузи.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Световна кампания "Да спасим синьото сърце на Европа": днес показват филма "Синьо сърце" в Бургас!

PREVIOUS PHOTO 1/1 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker