Американските самолетоносачи край Калининград са уязвими

Pan.bg 23 юни 2018 | 11:59 views (1954) commentaries(4)
img fakti.bg


Американските авионосци разполагат с ограничени възможности

Изданието National Interest твърди, че американските самолетоносачи „Нимиц” и „Форд” са твърде големи и тежки за изпълнение на задачи в Балтийско море, те ще бъдат уязвими при приближаването към Калининград.

Според изданието, американските авионосци разполагат с ограничени възможности на евентуалния европейски театър на военни действия. Особено голяма заплаха за тях представляват противокорабните крилати ракети, базирани на брега и с морско базиране.

Русия разполага с противокорабни ракети П-800 „Оникс” с различно базиране, които могат да нанасят точни удари по всякакви цели от калининградския до шведския бряг. По данни на списанието, радиусът на „Оникс” е почти 600 км, а това означава, че голямата част на Балтика може да бъде обстрелвана от руските брегове.

Изданието също така отбелязва, че макар някои руски бойни съдове от Балтийския флот да са остарели, те са въоръжени с мощни противокорабни оръжия. Преди това списанието писа, че „въоръженият до зъби” Калининград е най-лошият кошмар за НАТО, предаде Блиц.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Георги Ковачев_ 23 юни 2018, 13:20
   
  24
   
  4

  те ще бъдат уязвими при приближаването към Калининград

  И чий ще го чинят американските авионосци край Калининград?

 2. #2
  неинтерестъ 23 юни 2018, 14:24
   
  20
   
  4


  "Изданието National Interest твърди, че американските самолетоносачи „Нимиц” и „Форд” са твърде големи и тежки за изпълнение на задачи в Балтийско море, те ще бъдат уязвими при приближаването към Калининград." И чий дедов ще търсят до Калининград тия планини от желязо? Майка си ли ще търсят там? Ще бозаят ли,какво ще правят,пак питам?

 3. #3
  Ghost_ 24 юни 2018, 02:50
   
  7
   
  0

  Шансът да срещнеш американски самолетоносач в Балтийско море, е горе-долу равен на шанса да се разминете с него на магистрала "Тракия" :)

 4. #4
  Американските 24 юни 2018, 11:56
   
  6
   
  0

  самолетоносачи, са построени със съвсем друга цел. И тя е да контролират "непослушните" държавици, къде с по-голямо, къде с по-малко право, но при всички положения такива, които пречат на интересите на САЩ. И Русия е такава според всички критерии, с изключение на един - не е държавица... А а е голяма държава с възможностите да има собствено въоръжение от всички класове и възможности. И за тях потопяването на самолетоносач е напълно възможно. Това прави тези огромни и скъпи кораби неприложими за нанасяне на удари по руска територия. Могат да се ползват в глобалната ядрена война, но само донякъде за ПВО в океана(като бараж срещу бомбардировачите), но Русия не разчита отдавна на стратегическите бомбардировачи(дори и на Ту160), а най-вече на МБР.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker