Надеждата за подводницата „Слава“ остава...

Pan.bg 18 юли 2018 | 09:45 views (729) commentaries(2)
img Източник:''Armymedia.bg''; http://morskivestnik.com/

Само след месец българските подводничари ще отбележат своя празник - годишнината от създаването на Осми отделен дивизион подводни лодки (18 август 1954 г.). Този празник ще бъде белязан с едно важно събитие - откриването на паметника на българските подводничари в района, където десетилетия наред бе територията на Осми дивизион.
Но, колкото и да е важно това, подводничарите и техните приятели, които ще присъстват на тържеството, неизбежно ще бъдат с раздвоени погледи и чувства. Причината е ясна - вързаната за пирса подводница „Слава“, чийто външен вид не може да събуди радостни чувства.

Външният корпус е прояден от ръждиви язви, но здравият корпус е все още здрав - твърдят специалистите, като не губят надежда, че „Слава“ няма да отиде за скрап, а ще се превърне в кораб музей. „Морски вестник“ има неофициална информация, че някакъв интерес за извеждането на „Слава“ от тази дългогодишна летаргия има. Дано!


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Незнаен 18 юли 2018, 11:38
   
  6
   
  0

  Място за един хубав атракцион или просто експонат има. Дори в пристанищната зона можеше да бъде подредена. Там обаче бе по-важно да се вземе от пространството на пешеходната зона, въпреки обещанията, за да се издигнат поредните заведенийца.

  Подводницата ще си потъне на кея, не я мислете повече! Най-много военноморския музей да се сдобие с още парчетии от славата ни, които да просълзяват все още живите подводничари.

  Я по-добре вземете, та я потопете борд до борд с аероплана на Живков, поне ще я изпратите с почести. И без това от '90-та насам само кръстове (ама не защото сме християни) и бутафорни паметници (начело с кривогледия засрамен Самуил в столичното село и итонговите крепости) се правят, зер некадърността, простащината, лакомията и безродието най-добре се крият в гробища.

 2. #2
  Няма такъв пан! Корекция, пън! 19 юли 2018, 04:16
   
  0
   
  0

  "... здравият корпус е все още здрав - твърдят специалистите ..."

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker