Две от най-големите състезания по подводен риболов се провеждат в Приморско!

Pan.bg 19 сеп 2018 | 11:27 views (305) commentaries(0)
img ПОД ПАТРОНАЖА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ПРИМОРСКО Д-Р ДИМИТЪР ГЕРМАНОВ СЕ ПРОВЕЖДАТ ДВЕ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ ПО ПОДВОДЕН РИБОЛОВ

Текст и снимка Община Приморско

www.primorsko.bg

Майстори на подводния риболов ще се съберат в Приморско, за да премерят сили в Международния турнир „Димитър Минев“. Състезанието ще се проведе на 19 септември сряда от 11:00 часа на пристанището.

Състезатели от страната и чужбина ще се гмуркат в морето, в търсене на най-голямата риба. Те ще демонстрират уменията си под водата, опитвайки се да запишат най-много точки. Тези, които проявят качества, като бързина, точност, издръжливост и търпение, ще имат най-голям шанс да се наредят начело в крайното класиране. Тазгодишното издание на турнирът бележи изключителен интерес, поради тази причина два от клубовете ще се състезават с два отбора. Общият брой на отборите ще е 16, като три от тях са представители на Украйна. Финалът и тегленето на уловът ще са в 17:00ч. на пристанището в Приморско.

Турнирът „Димитър Минев“, може да се каже, че е прелюдия към най-голямото състезание по подводен риболов, което се провежда в България.

От 20 – 22 септември в акваторията на Приморско ще се проведе и юбилейното 50-то Държавното първенство по подводен риболов. В него участие ще вземат 14 отбора. И трите състезателни дни ще бъдат с времетраене по 5 часа. На 22 септември във финалния ден, най-добрите ще се състезават за индивидуален улов.

Очаква се утре да пристигнат състезатели от почти всички родни клубове, повечето от които са участвали в изминалите кръгове под формата на различни турнири в морските ни курорти.Проявата ще се проведе в акваторията заключена между Маслен нос на север и плажа на бившия къмпинг Оазис на юг, с изходна база пристанището на гр.Приморско.
Държавното първенство ще бъде открито на 20 септември в 11:00 часа на пристанището в град Приморско.

И двете състезания се провеждат с подкрепата на Община Приморско.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker