Naval Group и ECA Group предложиха иновативно решения за борба с мините на Белгия и Холандия

Pan.bg 10 окт 2018 | 09:32 views (588) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОКЕАН"

Naval Group и ECA Group наскоро създадоха технологично и търговско партньорство в областта на безпилотни средства за борба с мините. Първото практическо приложение бе част от отговора на консултацията, започната от Белгия за сътрудничеството между Белгия и Холандия за доставката на 12 минни ловци.

Миночистачните практики се революционизират чрез масовото използване на безпилотни системи, работещи на повърхността, във въздуха и под водата. Тази промяна на парадигмата ще доведе до трансформации, които ще засегнат военноморските сили като цяло. Бъдещите способности за борба с мините следва да се идентифицират ислед това да се разработят въз основа на заплахи и технологичния прогрес в областта на персонала, оборудването, оперативната съвместимост и организация, концепции и доктрини, инфраструктури и логистика.

В подготовката за това близко бъдеще Naval Group и ECA Group наскоро създадоха технологично и търговско партньорство за безпилотни средства за борба с мините, насочено към разработването и промотирането на оферта за съдове за борб ас мините (MCM), включващи дрони, сонари, драги и дистанционно управляеми системи.

Като партньори в консорциум, формиран на база покана за представяне на оферти, Naval Group и ECA Group предлагат иновативно решение за роботизирана борба с мините, която е напълно интегрирана на борда на военен кораб за MCM. Двата партньора комбинираха всичките си най-ефективни и стабилни морски решения, вече на въоръжение при други клиенти, за да предоставят на белгийските и холандските ВМС цялостно, интегрирано и с кибер сигурност решение с ценови ефективни разходи за собственика. В допълнение към тези решения двамата партньори са създали програмен екип, базиран в Белгия, който ще разчита на различни местни партньори, с които вече са създадени партньорства.

Това партньорство обединява уменията на Naval Group, европейски лидер в областта на военноморската отбрана, отговарящ за проектирането, доставката и поддържането на военни кораби, превозващи безпилотни средства, с тези на ECA Group, специализирана група за роботизирани решения с опит в борбата с мините, развиваща се в продължение на няколко десетилетия. проектиране и предоставяне на ресурси, които могат да бъдат спуснати в минни полета (дрони, сонари и др.).

Това разширяване на сътрудничеството, родено преди 60 години, има за цел да интегрира безпилотни системи UMISTM на борда на плавателните съдове на Naval Group, за да предложи системи за спускане и прибиране на борда, гарантиращи високо
нив она разполагаемост на тези ресурси в морето, и да ги интегрира в системата за бойно управление на военни кораби с цел управление н атяхната мисия от край до край.

image
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker