Подводницата "Краснодар" ляга на дъното по време на учение в Черно море

Pan.bg 11 окт 2018 | 12:06 views (1459) commentaries(0)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов
ТАСС

Дизел-електрическата подводница „Краснодар“ от състава на Черноморския флот (ЧФ) е легнала на дъното на дълбочина 20 метра от повърхността в Черно море, като са оставени включени само най—важните системи.

„Дейността на екипажа е била прекратена, като дежурството се е носило от минимален брой личен състав“, съобщават от пресцентъра на ЧФ.
Това е част от бойната подготовка на екипажите на подводници от ЧФ. Това е задължителен етап от цикъла на подготовка на подводничарите, когато се отработват не само процедурите, но и психологически да се подготвят към подобна ситуация.

„В реални условия може да възникне необходимост подводницата да легне на дъното, за да се укрие от противника и избегне откриване“, се пояснява в съобщението.
„Краснодар“ е трето поколение дизел-електрическа подводница, разработена по проекта 636.3 от ЦКБ "Рубин". Подводниците от тази серия се считат за едни от най-малошумните в света.

Те могат да развиват скорост на повърхността до 20 възела, да се потапят до 300 метра, каро автономността на плаване е до 45 денонощия. Екипажът се състои от 45 човека, водоизместимостта в подводно положение е около 4000 тона. ЧФ разполага с шест такива подводници.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker