Зам.-министър Велик Занчев: Пристанищната инфраструктура в България има наличен свободен капацитет

Pan.bg 17 окт 2018 | 17:49 views (439) commentaries(0)
img Заместник-министър Велик Занчев участва в Третата среща на министрите по транспорт от инициативата 16+1

Текст - Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията

www.mtitc.government.bg

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев участва в Третата среща на министрите по транспорт на страните от Централна и Източна Европа и Китай. Събитието, което се проведе в периода 16-17 октомври в Белград, бе открито от президента на Сърбия Александър Вучич и вицепремиера и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович.

В рамките на министерската среща заместник-министър Занчев очерта транспортните връзки по направлението запад-изток, както и възможностите за комбинирани превози. „Капацитета и функционалността на двете черноморски пристанища Варна и Бургас предоставят добри подходи за прехвърляне на товарите от морски към железопътен или пътен транспорт“, допълни още той.

Велик Занчев отбеляза, че съществуващата пристанищна инфраструктура в България е с висока гъстота и има наличен свободен пристанищен капацитет. „Тенденцията за развитие на морските ни пристанища е свързана с активно привличане на частни инвеститори в дейностите по изграждането и управлението им“, заяви още заместник-министърът.

„Добавената стойност, която ще се създаде от сътрудничеството в рамките на инициативата „16 + 1“, е от особено значение за България“ каза в заключение заместник-министър Занчев.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker