Започва българо-румънското противоминно учение „Посейдон 2018”

Pan.bg 08 ное 2018 | 10:40 views (725) commentaries(0)
img Пресцентър Флотилия бойни и спомагателни кораби

От 9 до 17 ноември 2018 г. българските Военноморски сили и град Бургас ще бъдат домакин на българо-румънското противоминно учение „Посейдон 2018”.
Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Провежда се в териториалното море и прилежащата зона на Република България, в полигони, които са обявени своевременно.

„Посейдон 2018” е насочено към усъвършенстване на нивото на подготовката на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на противоминни действия в коалиционен формат.

В учението ще участват фрегата „СМЕЛИ”, минния ловец „ЦИБЪР”, базовия миночистая „ПРИБОЙ”, рейдовите миночистачи „КАПИТАН-ЛЕЙТЕНАНТ КИРИЛ МИНКОВ”, „КАПИТАН-ЛЕЙТЕНАНТ ЕВСТАТИ ВИНАРОВ”, хидрографните катери „КОНТРААДМИРАЛ САВА ИВАНОВ” и „КАПИТАН I РАНГ БОРИС РОГЕВ” от военноморските сили на Република България, миночистача D.NICOLESCU от Румънските ВМС, противоминен кораб EVROPI от гръцките ВМС както и корабите от състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) в Средиземно море. В групата освен българския минен ловец „ЦИБЪР” участват следните кораби: флагмана FGS RHEIN от германските ВМС, испанският противоминен кораб SPS TURIA, и турският противоминен кораб TCG ERDEMLI.

Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункт за базиране Бургас на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС.
На 10 ноември от 13.00 часа до 15.00 часа в района на Морска гара – Бургас корабите, участващи в учението ще бъдат отворени за посещение от граждани и гости на града.

Молим най-учтиво представителите на средствата за масова информация да осведомят гражданите и гостите на град Бургас за предстоящото военноморско учение и визитата на чуждестранните военни кораби в града.

На 12 ноември от 10.00 часа в зала „Петя Дубарова” на Културен център „Морско казино” в гр. Бургас ще се проведе пресконференция на командира на Втората постоянна противоминна група на НАТО и командирите на кораби, участващи в учението.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker