Кораби ще търсят мини по време на „Посейдон 2018”

Pan.bg 09 ное 2018 | 11:11 views (692) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';АВТОР БА

ВМС домакинстават българско-румънското учение

Българските Военноморски сили и гр. Бургас ще бъдат домакин на българско-румънското противоминно учение „Посейдон 2018”. То започва днес и ще продължи до 17 номври, съобщиха от ВМС.
Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Провежда се в териториалното море и прилежащата зона на България, в полигони, които са обявени своевременно. „Посейдон 2018” е насочено към усъвършенстване на нивото на подготовката на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на противоминни действия в коалиционен формат.
В учението ще участват фрегата „Смели”, минният ловец „Цибър”, базовият миночистая „Прибой”, рейдовите миночистачи „Капитан-лейтенант Кирил Минков”, „Капитан-лейтенант Евстати Винаров”, хидрограните катери „Контраадмирал Сава Иванов” и „Капитан I ранг Борис Рогев” от българските ВМС, миночистачът D.NICOLESCU от румънските ВМС, противоминен кораб EVROPI от гръцките ВМС, както и корабите от състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) в Средиземно море. В групата освен българския минен ловец „Цибър” участват следните кораби: флагманът FGS RHEIN от германските ВМС, испанският противоминен кораб SPS TURIA и турският противоминен кораб TCG ERDEMLI.
Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункт за базиране Бургас на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС.
На 10 ноември от 13,00 до 15,00 ч в района на Морска гара – Бургас, корабите, участващи в учението, ще бъдат отворени за посещение от граждани и гости на града.
На 12 ноември от 10,00 ч в зала „Петя Дубарова” на Културен център „Морско казино” в гр. Бургас ще се проведе пресконференция на командира на Втората постоянна противоминна група на НАТО и командирите на кораби, участващи в учението.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration
eXTReMe Tracker