Започва учението на НАТО "Посейдон 2018" в териториалните води на България

Pan.bg 10 ное 2018 | 12:41 views (676) commentaries(1)
img
news.bg


Започна българо-румънското противоминно учение "Посейдон 2018", на което българските Военноморски сили и Бургас са домакини. То се проведе в периода 9-17 ноември в териториалното море и прилежащата зона на Република България, в обявените полигони. Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО.

"Посейдон 2018" е насочено към усъвършенстване на нивото на подготовката на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на противоминни действия в коалиционен формат.

В него ще участват фрегата "Смели", минният ловец "Цибър", базовият миночистач "Прибой", рейдовите миночистачи "Капитан-лейтенант Кирил Минков", "Капитан-лейтенант Евстати Винаров", хидрограните катери "Контраадмирал Сава Иванов" и "Капитан I Ранг Борис Рогев" от състава на българските Военноморските сили, миночистачът D.Nicolescu от Румънските ВМС, миночистачът Evropi от гръцките ВМС както и корабите от състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) в Средиземно море.

В групата освен българският миночистач "Цибър" участват флагманът FGS Rhein от германските ВМС, испанският миночистач SPS Turia, и турският миночистач TCG Erdemli.

Щабът за контрол на учението се развръща в Пункта за базиране Бургас на Флотилия бойни и спомагателни кораби - ВМС.

На 10 ноември от 13 часа до 15 часа в района на Морска гара - Бургас корабите, участващи в учението, ще бъдат отворени за посещение от граждани и гости на града.

На 12 ноември от 10 часа в зала "Петя Дубарова" на Културен център "Морско казино" в гр. Бургас ще се проведе пресконференция на командира на Втората постоянна противоминна група на НАТО и командирите на кораби, участващи в учението.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  хин 10 ное 2018, 15:07
   
  0
   
  0

  "Започна българо-румънското противоминно учение "Посейдон 2018", на което българските Военноморски сили и Бургас са домакини. То се проведе в периода 9-17 ноември в териториалното море и прилежащата зона на Република България" То се проведе.... Алооу,ПАН-овейците,не бързате ли малко времево?

Напиши коментар

Задължителни полета*

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration
eXTReMe Tracker