Обезвреждаха мини при морски щорм в „Посейдон 2018”

Pan.bg 16 ное 2018 | 11:41 views (540) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';АВТОР БА

Военни моряци от България и Румъния обезвреждаха мини в морски щорм и изключително неблагоприятни усолвия в рамките на българско-румънското противоминно учение „Посейдон 2018”.
Изпълнението на морската част от плана на българско-румънското противоминно учение „Посейдон 2018” започна след снемането на корабите от пристанище Бургас и от Пункт за базиране Бургас. Чуждестранните военни кораби, участващи в мащабната проява, пристигнаха в Бургаското пристанище на 9 октомври, съобщиха от ВМС.Командирът на Втората постоянна противоминна група на НАТО, командирите на чуждестранните военни кораби от Германия, Гърция, Испания, Румъния и Турция, както и командирът на минен ловец „Цибър”, който е в състава на противоминната група, се срещнаха със заместник-командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Ваньо Мусински.
Морската част на учението започна на 12 ноември. В следващите 4 дни бяха проведени всички планирани противоминни действия, въпреки неблагоприятните хидрометеорологични условия, бяха изпълнени успешно и в пълен обем.
Бяха отработени епизоди по провеждане на кораби през предварително протрален канал, съвместни действия на корабите по прехвърляне на товари и буксировка на аварирал кораб.
За целите на учението и с цел гарантиране безопасността на корабоплаването, бяха обследвани райони по нашето крайбрежие за наличието на опасни подводни обекти.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker