ВЪВ ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ОТКРИХА УЧЕБНАТА ГОДИНА СЪС СТРОЙ И ПОКАЗНИ ЗАНЯТИЯ (Двойна базова галерия)

Pan.bg 08 яну 2019 | 11:01 views (4081) commentaries(0)
img
Пресцентър ВМСНа 7 януари в пунктовете за базиране Варна и Бургас от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби се проведоха военни ритуали по повод тържествено откриване на учебна 2019 година.

В пункт за базиране Варна строя на военните формирования бе приет от командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. След тържественото издигане на военноморския флаг и флаговете за разцветяване военните моряци бяха поздравени от заместник-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Ваньо Мусенски и командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. Успех на военните моряци пожела и председателят на областният съвет на СОСЗР вицеадмирал от резерва Петър Петров.
Контраадмирал Митко Петев връчи удостоверенията за самостоятелно управление на кораб на капитан III ранг Тенко Станчев Стефанов – командир на отряд плаващи средства и съоръжения, той и дивизионен щурман във военно формирование 28580;
Капитан-лейтенант Мирослав Димитров Добрев – Помощник-командир на минен ловец, той и командир на сектор „Логистика”;
Капитан-лейтенант Любомир Валентинов Иванов - Помощник командир на спасителен кораб, той и командир на свързочна бойна част във военно формирование 28580;
Капитан-лейтенант Ивайло Иванов Митишев - Помощник командир на учебно- спомагателен кораб във военно формирование 28580;
Старши лейтенант Златан Красимиров Златев – командир на рейдов миночистач във военно формирование 56080.
Водосвет за здраве и успех бе отслужен от свещеници от Варненска и Великопреславска митрополия.

От борда на моторен катер „Васил Левски” представителите на медиите наблюдаваха епизоди от занятия по приемане и предаване на леки товари и поща по траверзен способ, подготовка за бой и поход на военен кораб, развръщане на водолазен полигон и практически водолазни спускания, борба с възникнал на кораба пожар, спасяване на пострадал при пожара човек и транспортирането му до УМБАЛ – Варна с използване на вертолет AS565MB „Пантер” от състава на Военноморските сили.

В пункт за базиране Бургас, след тържественото издигане на военноморския флаг и флаговете за разцветяване, флотилен адмирал Мален Чубенков – командир на флотилия бойни и спомагателни кораби, поздрави военните моряци и им благодари за техният труд и самоотверженост при изпълнение на всички планирани през изминалата 2018 година мероприятия.

Флотилен адмирал Чубенков връчи удостоверенията за самостоятелно управление на кораб на капитан III ранг Станислав Георгиев – старши помощник-командир на фрегата „Дръзки” от състава на Дивизион патрулни кораби – Бургас и на старши
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
лейтенант Любомир Хаджиев – командир на танкер-бункировчик „Акин” от състава на Отряд плаващи средства и съоръжения – Бургас.

Отец Стилиян от църквата „Свети Никола” – Черноморец извърши водосвет за здраве и успехи.

На представителите на медиите и гостите бе направен показ на водолазна техника и оборудване, прехвърляне на леки товари между кораби, унищожаване на мина от корабна подривна група, проверка и задържане на кораб – нарушител и гасене на пожар на военен кораб.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВЪВ ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ОТКРИХА УЧЕБНАТА ГОДИНА СЪС СТРОЙ И ПОКАЗНИ ЗАНЯТИЯ (Двойна базова галерия)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/25 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker