ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ отбеляза 138 години от създаването си (допълнително)

Pan.bg 10 яну 2019 | 11:05 views (409) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com"

Тържествена церемония по случай 138 години от основаването на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се проведе вчера. В своята дълга история Морско училище се утвърждава като престижен образователен научен и изследователски център, стълб на патриотизма и несломимия български дух, един от символите на българската военна наука. На тази дата с гордост си припомняме историята, която е сътворена от поколения български моряци и възпитаници на Висшето военноморско училище.

Официални гости на церемонията бяха: г-н Илиян Карагьозов – заместник-областен управител на Варненска област, г-н Тодор Иванов, заместник-кмет, к-н I ранг Камен Кукуров – началник на Щаба на Военноморските сили, полковник Любомир Дучев – директор на Регионална служба „Военна полиция“ – Варна, проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова – ректор на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ – София, к.д.п. Димитър Димитров – морски посланик на Международната морска организация за България, г-н Антонио Таркуинио – почетен консул на Италия в България, к-н Петър Тухчиев – председател на Асоциацията на възпитаниците на Морско училище, инж. Христина Жабова – директор на Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ – гр. Бургас, управители и представители на институти, фирми и организации, свързани с морския бизнес и индустрия, бивши и настоящи възпитаници на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Церемонията бе открита с приветствено слово от началника на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Бяха получени поздравителни адреси от г-н Румен Радев, президент на Република България, г-н Красимир Каракачанов – министър на отбраната, генерал Андрей Боцев – началник на отбраната, и други.

По случай празника, в знак на почит и признателност, бяха положени цветя пред барелефите на изявени преподаватели на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Част от церемонията бе и откриването на лекционна зала на името на Христо Грамчев, и лаборатория по физика „Иван Ралчев“ в катедра „Математика и физика“. Лентата бе разрязана от началника на Морско училище, проф. Даниела Тодорова и Борис Грамчев, внук на Христо Грамчев, съобщават от ВВМУ .
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker