140 години ВМС: Контраадмирал Петев се срещна в София с военни моряци

Pan.bg 09 фев 2019 | 09:45 views (634) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com''; Контраадмирал от запаса Петър Странчевски
Снимка Димитър Бебенов


В централата на СОСЗР – София, се проведе среща на командира на ВМС контраадмирал Митко Петев с ръководствата на патриотични организации. Присъстваха председателите на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ капитан далечно плаване Атанас Илев, на Асоциацията на възпитаниците на Морското училище – Секция София, вицеадмирал от запаса Минко Кавалджиев, на Клуб „Военни моряци” към Столичната организация на СОСЗР капитан 1 ранг от запаса Георги Методиев и техни сътрудници.

Контраадмирал Петев запозна присъстващите с предстоящите прояви, посветени на 140-годишнината от създаването на Българските ВМС. Основната цел е да бъде представена пред широката общественост важната роля на ВМС в защитата на морския суверенитет на България и на нашите национални интереси на море, тяхната героична история, съвременно състояние и перспективи за развитие. Вниманието ще бъде насочено и към запознаване на младите българи с трудностите и романтиката на морската служба, което да ги мотивира да потърсят своето призвание в съвременните високотехнологични морски професии.

Едни от първите прояви ще бъде научна конференция и военноисторическа изложба на тема: „Ролята на Военноморските сили на Р България в защита на националните интереси”, които ще се проведат на 9 април 2019 г. в НВИМ в София. Участниците в срещата отправиха въпроси, представиха свои мнения и препоръки, изразиха пълната си подкрепа и увериха командира на ВМС, че членовете на техните организации активно ще участват в честванията.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker