Грузия иска по-широко присъствие на НАТО в Черно море

Pan.bg 15 фев 2019 | 15:36 views (393) commentaries(0)
img fakti.bg


Страната смята, че така ще се гарантира сигурността в региона

Външният министър на Грузия Давид Залкалиани обяви, че страната му подкрепя засилване на присъствието на НАТО в Черно море, съобщи РИА Новости.

Залкалиани говори по време на Мюнхенската конференция за сигурността. Той заяви, че Грузия ентусиазирано подкрепа засилване на присъствието на НАТО в Черно море, тъй като това ще помогне за регионални мир и стабилност.

„Черно море трябва да се превърне в региона на мирно и устойчиво развитие. В него държавите трябва да насочат усилията си към укрепване на стабилността и благополучието. Съществуването на силни и надеждни партньори в региона също е важно за НАТО. С подкрепата на партньорите от Черно море, НАТО ще може да се справи със заплахите в района“, заяви Залкалиани.

Според него е необходимо разработването на дългосрочна стратегия на НАТО. Той смята, че Европа не може да гарантира сигурността си, без да помисли за безопасността на Черно море.

Вече излязоха информации за планове на НАТО да разшири присъствието си в региона. Очаква се мнението на страните от региона.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration
eXTReMe Tracker