Naval Group ще достави на Аржентина 4 леки корвети/OPV, първият кораб ще е бившия L’Adroit

Pan.bg 20 фев 2019 | 14:45 views (560) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОКЕАН"
navalgroup.com

Аржентина реши да придобие 4 офшорни патрулни кораба (OPV), построени от Naval Group. Договорът влезе в сила на 14 февруари 2019 г., а сега Naval Group започва производството на четирите кораба. Първият ще бъде P725 L'Adroit. Разработен, финансиран и построен за по-малко от 2 години от Naval Group, L'Adroit бе предоставена на френските ВМС от 2011 г., като по този начин бяха демонстрирани оперативните му способности за действие на държавните институции на море. Останалите 3 патрулни кораба ще бъдат построени във Франция.

Екипите на Naval Group ще направят пълен преглед на L'Adroit и ще модернизират отделни системи, за да гарантират пълния му потенциал за аржентинския флот, като същевременно се съобрази с конкретните нужди на ВМС на Аржентина. Автономността на четирите кораба ще бъде удължена чрез увеличен капацитет на бордната система за производство на питейна вода. Трите нови OPV ще бъдат адаптирани за навигация в студените води на южните морета благодарение на структурното укрепване. Всичките четири кораба ще бъдат оборудвани с дистанционно управляемо 30-милиметрово оръдие.

OPV 87 L'Adroit, иновативен кораб
Той има зад кърмата си участие в няколко военни мисии, както и такива за охрана на рибарството и морската сигурност, и особено в операции за борба с пиратството. P725 L'Adroit вече демонстрира своята ефективност и значението на иновациите на Naval Group, разработени в полза на ВМС, силите за специални операции и бреговата охрана.

Аржентинските офшорни патрулни кораби ще се възползват от иновациите, предложени от Naval Group и доказани от френския флот:
• голяма автономност и отлични морски способности;
• 360° видимост от мостика и една интегрирана мачта за 360 ° радарно покритие;
• дискретно, безопасно спускане за по-малко от 5 минути на бързоходни лодки за бординг групи;
• способност за работа с БЛА и надводни безпилотни апарати (SUV).
Тази гама от кораби използва опита на Naval Group в информационните системи и тези за командване, което позволява по-големи възможности за наблюдение на морските пространства и автоматично откриване на подозрително поведение. P725 L’Adroit е оборудван специално с БИУС Polaris®, разработена от Naval Group, за държавни действия в морските пространства и одобрена от френския флот.

Технически характеристики:
Офшорният патрулен кораб може да:
-остане на море повече от 3 седмици,
-достигне скорост от 20 възела;
-осигури вертолетни операции.
-бъде управляван и командван от намален
екипаж от 40 души, като има място за настаняване на още до 30 души.
• Обща дължина: 87 метра
• Ширина: 14 метра
• Водоизместимост: 1650 тона
• Максимална скорост: 20 възела
• Настаняване: 40 души (екипаж) + 19 души
• Автономност: 7000 морски мили
• Капацитет за качване на борда: два леки скоростни надуваеми лодки с твърдо дъно с дължина до 9 метра и един 10-тонен вертолет

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker