Минният ловец 32 „Цибър“ се завърна от участие в активация на SNMCMG2 и учението „Посейдон“ (ЕКСКЛУЗИВНА WELCOME ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 09 мар 2019 | 13:39 views (2975) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
Сп. „Клуб ОКЕАН“Сутринта на 9 март 2019 г. сп. „Клуб ОКЕАН“ бе едва една от трите медии посрещнали екипажа на минният ловец след почти 20-дневното му плаване в Черно море. Корабът отплава на 18 февруари 2019 г. за активацията на Втора постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG2) и участие в румъно-българското учение „Посейдон 2019“.

На пирса на Пункт за базиране Варна да посрещната екипажа и кораба бяха дошли командирът на българските ВМС контраадмирал Митко Петев, зам.-командирът на Флотилията бойни и спомагателни кораби кап. I ранг Ваньо Мусински, командирът на Пункта за базиране Варна кап. I ранг Георги Георгиев.

Минният ловец 32 „Цибър“ точно план навлезе в пристанище Варна и застана на пирса на 3-и отделен противоминнен отряд. След приставането му, командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев се кач на борда и изслуша доклада на командира на минния ловец капитан III ранг Лъчезар Иванов, който рапортува за успешно изпълнените задачи по време на плаването.
Пред строения на кърмата екипаж на минен ловец 32 „Цибър“ контраадмирал Петев заяви:
„Поздравявам ви с „Добре дошли“ че след тези 20 дни изпълнени с изключителна бойна подготовка се прибирате живи и здрави. Нещо повече – изпълнихте всички поставени задачи, преодоляхте предизвикателствата на морето, което хич не беше спокойно. Плавахте и работихме при сложни хидрометеорологични условия и изпълнихте на отлично ниво всички поставени задачи, както по отношение на противоминните операции, така и всички останалите задачи като прехвърляне на товари на море, зареждане с гориво на ход. С други думи всичко това което е необходимо да се извърши, за да притежаване висока способност на силите. В този период бяхте част от групата на НАТО с най-висока степен на готовност - Втора постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG2),като по време на това участие вие изпълнихте целия спектър от задачи на море, включително артилерийска стрелба, използване на безпилотния апарат за разузнаване, откриване и унищожаване на мини. Бяха изпълнени и голям брой тренировка на бойните водолази, разбира се напрежението и усилията за носене на вахтата и за обслужване на машините и механизмите бяха големи.

За пореден път минен ловец 32 „Цибър“ и неговия екипаж доказаха че българските военни моряци никога не се примиряват с наполовин изпълнена задача. Стандартите за работа в НАТО са високи
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
и нашето мото „Професионализъм, отговорност и морски традиции“ е наша отправна точка във всяка дейност.

Добре дошли скъпи миньори, България ви посреща с обич. Радвам че се прибирате живи и здрави и вашите семейства ще имат възможността да споделят с Вас един хубав празничен обяд,защото вие го заслужавате. Добре дошли и благодаря за моряшкия труд!“.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Минният ловец 32 „Цибър“ се завърна от участие в активация на SNMCMG2 и учението „Посейдон“ (ЕКСКЛУЗИВНА WELCOME ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/15 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker