Панчаревското езеро тъне в боклуци, не е чистено повече от 10 години

Pan.bg 12 апр 2019 | 06:51 views (443) commentaries(3)
img
.pik.bg/

Панчаревското езеро се замърсява ежедневно, а не се почиства. Проблемът е от дълги години, повече от 10 години то не се почиства. Езерото е едно прекрасно място за отдих и спорт и всичко това просто не е добре. Това призна в ефира на БНТ един от гребците при Панчаревското езеро Иван Хиндалов.

,,Самият аз нямам спомен кога за последно е било почиствано цялото езеро. А и едва ли Европейската комисия ще дойде да ни го изчисти. Според мен ние, хората, също можем да бъдем част от решението'', каза още Хиндалов.

,,Почистването на езерото по закон трябва да се осъществява от неговия собственик, който в случая е "Напоителни системи". Разбира се, кметът също трябва да има своята отговорност, но основно "Напоителни системи" трябва да следи за чистотата на водния обект'', заяви Венцислава Асенова от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

По думите ѝ в законодателството не е определено през какъв период трябва да се почиства езерото и добави, че това се извършва при необходимост.

,,Качеството на водите на Панчаревското езеро се наблюдава чрез мониторингов доклад, като през годините са били констатирани незначителни отклонения'', посочи Асенова.

,,Трябва всеки от нас – граждани и институции – да бъдем еднакво отговорни, за да запазим този прекрасен воден обект'', завърши тя.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Милениум 12 апр 2019, 07:35
   
  3
   
  0

  Пак българска работа. Трябва да пазим езерото чисто. Всеки като си поеме задълженията,нещата ще се получат. А не да се бършем по някакъв си мониторен доклад. Който е някъде в някаква папка и никой не го поглежда.

 2. #2
  Гневен 12 апр 2019, 09:26
   
  3
   
  0

  И подлезите са безкрайно мръсни, налепи, кал, бездомни кучета, миризми..... гадост... абе гейберастка работа скапана.

 3. #3
  Незнайков 12 апр 2019, 14:00
   
  0
   
  0

  Отговор на коментар: #2 Прав си по принцим, ама що реши, че работата е "герберастка"?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker