ЖАК ПАГАНЕЛ ИЛИ НОВ КОРЕСПОНДЕНТ ЗА PAN.BG ОТ ВИДИН! ВИЖТЕ КРУИЗНИЯ КОРАБ VIKING HERMOD! ИДЕ ЛИ ГОЛЯМАТА ВОДА? КОЙ Е ХЕРМОД ИЛИ ВЕСТИТЕЛЯ НА БОГОВЕТЕ?

Pan.bg 20 май 2019 | 17:54 views (1058) commentaries(0)
img Българските морски новини № 455

Към морето и Дунава - за напредък!

Специално за Pan.bg от Видин и нашия Дунавски приятел Жак Паганел

Нашият неуморим сътрудник и пътешественик граф Монте Кристо наскоро посети Видин и осигури за Pan.bg нов кореспондент.

Той ще се изявява под творческия псевдоним Жак Паганел, познат на всички любители на приключенското четиво като находчивия географ от незабравимия роман на Жул Верн "Децата на капитан Грант".

Новият ни кореспондент ще има приятното задължение да ни информира за по-интересните развития в областта на корабоплаването и пристанищата под крепостните стени на Баба Вида.

В своето първо включване за Pan.bg г-н Паганел ни изпраща серия от снимки от посещението на швейцарския круизния кораб Viking Hermod в пристанище Видин на 17 май т.г. (снимки 1-2).

Viking Hermod с ENI номер 07001977 е построен през 2014 г. и предлага настаняване за 190 пасажери в 95 кабини върху 3 палуби. Има дължина 135 метра и широчина 11,5 метра.

В скандинавската митология Хермод е известен като Вестителя на боговете. Син е на върховния бог Один, а негова майка е Фриг - първа и най-главна сред богините в Асгард, която се явява покровителка на семейството, любовта и раждането.

От снимките на г-н Паганел ясно личи високото водно ниво на река Дунав, което е с тенденция към покачване (620 cm) и някои от кейовите съоръжения, които са частично под водата.

Въпреки високото ниво на реката и силното течение обаче след отплаването си от пристанището (снимки 3-6) кораб Viking Hermod достигна за броени минути моста между България и Румъния (снимки 8 и 9), което е добър атестат за мощността на двигателите му.

Благодарим на г-н Жак Паганел за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЖАК ПАГАНЕЛ ИЛИ НОВ КОРЕСПОНДЕНТ ЗА PAN.BG ОТ ВИДИН! ВИЖТЕ КРУИЗНИЯ КОРАБ VIKING HERMOD! ИДЕ ЛИ ГОЛЯМАТА ВОДА? КОЙ Е ХЕРМОД ИЛИ ВЕСТИТЕЛЯ НА БОГОВЕТЕ?

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/9 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker