Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/JAHBZ1.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха деня на войските за ЯХБЗиЕ

Pan.bg 20 юни 2012 | 08:08 views (2613) commentaries(0)
image" alt="img" /> Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха деня на войските за ЯХБЗиЕ

www.landforce.mod.bg

На 19.06.1918г. е разкрит първия щат за военен химик в Министерството на войната. Във връзка с това със заповед на Министъра на войната № 279/19.06.1918г., датата 19 юни е обявена за празник на военния химик.

На вчерашния ден военнослужещите от военни формирования 42600 – Мусачево и 22790 – Горна Оряховица, от състава на Сухопътните войски отбелязаха тържествено своя професионален празник.

В словото си пред строените редици командирът на 38 полк за ЯХБЗиЕ -Мусачево подполковник Васко МИХАЙЛОВ отбеляза, че в своята 94 годишна история войските за ядрена, химическа и биологическа защита се утвърдиха като модерни специални войски със значителна роля за защита на населението и армията в мирно и военно време.

От името на командването на Сухопътните войски на тържеството в полка присъства – Началника на сектор за подготовка на подразделенията в Сухопътни войски за ЯХБЗиЕ полковник Анатоли ГРОЗДАНОВ, който най-сърдечно благодари за неуморния труд, за себеотрицанието и мъжеството, за верността и чувството за отговорност, проявявани всекидневно от воините химици при изпълнението на многобройните трудни и сложни задачи решавани в областта на ядрената, химическа, биологическата защита и екологията.

Бяха прочетени получените поздравителни адреси до командира на полка и до личният състав от министъра на отбраната г-н Аню АНГЕЛОВ, от началника на отбраната генерал Симеон СИМЕОНОВ, от командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан ВАСИЛЕВ и от командирите на военни формирования от състава на Сухопътните войски.

Със своя заповед командирът на военно формирование 42600 награди отличилите се в своята ежедневна работа военнослужещи и цивилни служители.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker