Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/PLEVEN1%7E0.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Сухопътни войски: Тържествен ритуал в Плевен

Pan.bg 03 юли 2012 | 11:05 views (3198) commentaries(3)
image" alt="img" /> www.landforce.mod.bg

Вчера, 02.07.2012 г., в гарнизон Плевен бе извършено тържествено предаване/приемане на бойното знаме на Пета механизирана бригада, от командира на бригадата бригаден генерал Валентин Петров Буров на командира на новосформирания Единен център за начална подготовка – полковник Николай Иванов Бешев.

Тържествено слово-обръщение на церемонията произнесе командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. В словото си той благодари на всички военнослужещи от Пета механизирана бригада за всеотдайната им служба в редовете на бригадата и Сухопътните войски. Генерал-майор Стефан Василев пожела на военнослужещите от Единния център за начална подготовка приемствеността да не се заключава само в приемането на бойното знаме и номера на военното формирование 22160, а с дела да докажат, че са достойни наследници на Пета механизирана бригада и да създадат работещ колектив, който да се превърне в успешно функциониращо войсково формирование от състава на Сухопътните войски.

Тържествено слово произнесе и бригаден генерал Валентин Буров, който благодари за вярната служба на военнослужещите на Пета бригада и им пожела успешно реализиране в други военни формирования от Българската армия. Ритуалът завърши с преминаване в тържествен марш.

На церемонията присъстваха бригаден генерал Андрей Боцев - началник на щаба на Сухопътните войски, бригаден генерал Красимир Кънев – командир на 61 механизирана бригада и бригаден генерал Петър Петров – командир на 2 механизирана бригада.

Комисии от състава на Сухопътните войски, 5 механизирана бригада, 2 механизирана бригада, 61 механизирана бригада и от Единния център за начална подготовка подписаха актовете за реорганизация на 5 механизирана бригада в Единен център за начална подготовка. Бяха подписани и актове за преподчиняване на военно формирование 42800 /1 механизиран батальон/ на 61 механизирана бригада и на военно формирование 38220 /зенитно-ракетния дивизион/ на 2 механизирана бригада.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  кашик 03 юли 2012, 13:20
   
  0
   
  0

  Този pитуал не е тъpжествен, а тъжен и не "тържествено предаване", а тъpжествено пpедателство!

 2. #2
  р-к Кольо 03 юли 2012, 13:53
   
  0
   
  0

  ПАНИХИДА В ПЛЕВЕН. Този който измисля текстовете, които се публикуват на www.landforce.mod.bg, да не му е много тържествено, защото и него може да го застигне тази съдба да присъства на някой такъв "Тържествен ритуал".

 3. #3
  БГ 05 юли 2012, 22:51
   
  0
   
  0

  Тържествен за някои, а за други не толкова. То както е тръгнало на България армия и не трябва. За какво им беше да дислоцират бригада от едно място на друго преди 5 години? За да се намали численността разбира се. Както и сега се случва същото. За сметка на северна увеличават в южна!!! От Турция ли ще се пазим??? От Гърция ли??? И колко от военнослужещите ще се изместят??? Колко семейства ще се разбият??? Е, управляващите това не ги интересува. То цялата държава е един голям "батак"....едни режат ленти, други едвам връзват двата края с 300 лева на месец и то в най-добрия случай на 12 часа на ден....

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker