Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/VL.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Учение: Ученици от Стрелча спасяваха хора и се бориха в терористи в Созопол

Pan.bg 17 сеп 2012 | 07:13 views (1836) commentaries(2)
image" alt="img" /> Учение: Ученици от Стрелча спасяваха хора и се бориха в терористи в Созопол

Неделчо Димов
www.otbrana.com

В двора на училище "Св.св.Кирил и Методий"-гр.Созопол, специализираният ученически батальон "Васил Левски" -гр.Стрелча, под ръководството на своя командир подполковник от резерва Михаил Динчев Неделев проведе показни занятия, свързани с гражданската защита на населението. Проявите бяха съгласувани с областния управител на Бургас полковник от запаса Константин Гребенаров, командира на ВМБ-Бургас комодор Митко Петев, ОД МВР-Бургас, кмета на Созопол Панайот Рейзи и Гражданска защита.

След представяне на ученическия батальон пред присъстващите подполковник Неделев съобщи, че по сценарий в района е станало земетресение, което обхваща и училищната сграда, в която има ученици. Той даде указания на командирите да бъде оказана помощ на пострадалите. Беше съобщено на Спешна медицинска помощ пристигна линейка с която бяха откарани пострадалите. Преди това санитарите оказаха първа помощ на пострадалите ученици. Силно впечетление направи добрата подготовка на санитарните екипи. Втората обстановка бе породена от влизане на терористи в двора на училището. Те бяха своевременно заловени от извиканата полиция, която пристигна с няколко коли и се справи добре с поставената задача. При възникналия пожар, според заданието, в училищната сграда беше извикана противопожарна кола, която своенвременно пристигна и започна гасенето на огъня. Интересно беше и как импровизираната полиция от учениците се справи с възникналите безредици от младежи.

Уменията на учениците наблюдаваха командирът на ВМБ-Бургас комодор Митко Петев, заместник-председателят на Областния съвет на СОСЗР-Бургас, бригаден генерал от резерва Васил Джелебов, воиници, ученици и граждани на Созопол.

Комодор Митко Петев поздрави участниците, връчи грамоти на най-добрите и пожела успех на батальона. Подполковник Неделев прочете заповед за произвеждане на сержантите от батальона в по-горно звание старшина. По случай 36-годишнината от създаването на формированието поздравления бяха получени от командирите на ВМС и ВВС контраадмирал Румен Николов и генерал-майор Константин Попов. Представителите на противопожарната служба наградиха участниците в занятието с противопожарни каски.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  SPARTAK 18 сеп 2012, 09:38
   
  0
   
  0

  Браво на учениците повече такива ученици трябват на държавата

 2. #2
  р-к Кольо 18 сеп 2012, 20:15
   
  0
   
  0

  Пример за всички ученици в България. Да отиде Игнатов веднъж, да ги поздрави и да им отпусне повече средства за училището. Да отиде Аньо и Цветан, веднъж да ги поздравят и окуражат. Да отиде мишока Симеонов и веднъж да ги поздрави, да отиде и Бойко веднъж при тях. Те трябва да са пример за подражание от връстниците си, които са обладани от чалгата и наркотиците.
  подполк. Неделев, съжалявам, че не може да Ви клонираме и разпространим из цялата страна. Поздравления за Вашата патриотична и възпитателна дейност и успех. Някои хора само говорят по тези теми, а Вие действате РЕАЛНО.
  П.С. Бил съм в Стрелча и съм възхитен от Българите там. Нищо не е случайно на този свят!!!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker