Клубът на офицерите и сержантите от запаса-Пловдив: Категорично сме несъгласни с Аню Ангелов

Pan.bg 05 окт 2012 | 18:17 views (2657) commentaries(3)
img Клуба на офицерите и сержантите от запаса от МО и МВР към ГС на БСП – Пловдив изразява категорично своето несъгласие с предложението на военния министър, ген. л-т от резерва А. Ангелов, за промените при пенсионирането на военнослужащите и полагаемия годишен отпуск.
За нас предложението на министър Ангелов е следствие от това, което с години се извършва в армията, а
именно:


Трагедията на държавата и армията се определя от факта, че в продължение на няколко години всеки следващ военначалник все по-нескопосано си представя за какво е нужна армията и как следва тя да се изгражда и управлява.
Именно поради незнанието, неумението, политически пристрастия и страх от страна на настоящия политически елит и генералитет за изграждането на “нова” визия на ВС, ние в момента разполагаме с:
- безсмислена армия – съществуващата българска военна мисъл вече не съществува, а нова такава няма. Цялата ни стратегия се свежда до изучаване и тренировка за водене на бойни действия до батальон по превземане или удържане на селище, патрулиране или осигуряване на охрана на транспорт, тъй като бригадата по друг начин не воюва;
- безгръбначна - защото младшия командирски състав е неподготвен поради факта, че вниманието и делегирането на отговорности към него като основно звено в армията е меко казано занижено и като основен компонент на една модерна армия отсъства;
- бездуховна – липсва държавна идеология за военната служба и корпоративна военна етика сред офицерския състав, която би станала основа преминаването на военната служба;
- безсилна – не е въоръжена със съвременно оръжие;
- обездвижена – липса на изправни транспортни средства за извършване на маньовър;
- безцелна – политическия елит не знае защо е нужна армията на страната ни;
- безконтролна – в момента тя не се контролира от никого – нито от държавата, нито от обществото, нито дори и от нейните ръководители;
- като цяло безполезна, т.к.нивото на оперативна и бойна подготовка е доста ниско, а след редицата съкращения , реформи и експерименти тя, армията ни, в момента вече почти нищо не може.
Обръщаме се към всички военнослужащи:
Уважаеми колеги и приятели,
Армията излиза от казармите основно по два повода: при война или на парад. Не е мястото с шествия да се демонстрират искания и то за полагащо се по право обективно и достойно оценяване на вашия труд.
Вие не сте просяци и не просите милостиня, а искате обективно и достойно оценяване на вашия труд. Дори и при днешните условия, вие защитавате България (а не политиците) и сте там, където народът, обикновения човек има нужда от вас – в пожарите, в наводненията, сред взривовете на Петолъчката, при снеговалежите….. Там където животът е на крачка от смъртта и се изискват себераздаване, жертвоготовност, максимална мобилизация на всички налични сили.
Пътища за отстояване на труда ви има много. Не се поддавайте на предварително обречени на провал каузи. Живеем във времето на асиметрията. Време е от командирите да се подаде командата “След мен”, а не “Напред”.

КОСРЗ от МО и МВР към ГС на БСП- гр. Пловдив
03.10.2012 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  От майна 05 окт 2012, 21:31
   
  0
   
  0

  От кои командири по-точно? От тези дето протриват ръце за 10 пр увеличение за да могат да вземат повече на куп догодина преди да ги направят 20-те заплати 10.

 2. #2
  Резервист 06 окт 2012, 13:20
   
  0
   
  0

  Не със всичко съм съгласен, а и не съм съвсем сигурен, че разбирам какво казва последният параграф, но истината в останалото е страшна и би следвало да е държавна тайна. Това е анализ, който би следвало да е потресаващ за политиците и унищожителен за генералитета. Но глупостта, безхаберието, самовлюбеността, страхът, липсата на морал и изобилието от цинизъм у тези "държавни" мъже е в количество, което отдавна е задминало критичната маса, след която процесът е необратим. Не съм песимист, а реалист. Затова, колеги, моля, пазете тайната! И участвайте в тържествата за Балканските войни. Белким споменът за славният български войник и "международното положение" ни пазят още дълго време.

 3. #3
  Сега 06 окт 2012, 15:53
   
  0
   
  0

  Eeeeeee.......нали тия същите тия....от запаса де,нали тия магериха рИформата още от 1988-ма година де,още от Джурово време де.Сега немало генералитет?Еми и през 88-ма генералитетите се беха същите пърдухи,с 1-2 самотни изключения.Като бехте у армията,да бехте се зъбили.Сега лаете като беззъби палаши.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker