Днес Ангел Найденов заяви намеренията си за възстановяване на отнети социални права на военнослужещите

Pan.bg 29 май 2013 | 17:39 views (10376) commentaries(44)
img Ангел Найденов прие длъжността, ще връща престижа на военната професия
Спирдон Спирдонов - otbrana.com


Новият министър на отбраната ще възстановява баланса между военната и цивилната експертиза. Ще започнем с преразглеждане на условията за пенсиониране, заяви още министър Найденов. Ако желанието на българските военнослужещи е да се върне, положението преди края на 2012 г., това ще направим, подчерта той. Ако има желание за преходен период, ще се отиде на този вариант.

image

Ангел Найденов е за нов Стратегически преглед на сигурността и отбраната, нов План за развитие на Въоръжените сили и ясна достатъчно финансово осигурена и дългосрочна програма за инвестиции и модернизация на отбранителните способности. Това стана ясно от думите му, след като прие длъжността „министър на отбраната” от Тодор Тагарев. Церемонията се проведе в Министерството на отбраната. Ще започнем с преразглеждане на условията за пенсиониране, заяви още министър Найденов. Ако желанието на българските военнослужещи е да се върне, положението преди края на 2012 г., това ще направим, подчерта той. Ако има желание за преходен период, ще се отиде на този вариант.

Поемам ръководството на Министерството на отбраната с ясното съзнание за ангажиментите, които нося и ще нося и за задачите, които предстои да решаваме, каза Ангел Найденов. Съзнавам, продължи той, че като министър имам отговорност за и пред хората, свързана с работа за гарантиране на сигурността и отбраната на страната.

Проблематиката на отбраната и въоръжените сили не е тайна за Ангел Найденов. Не само като офицер от резерва, но и като депутат и председател и заместник-председател на парламентарни комисии по въпросите на отбраната и националната сигурност, той е достатъчно добре запознат с тези въпроси, включително със стартирането на професионализацията на армията и стартирането на основни модернизационни проекти. За новия министър това не е толкова предимство, колкото определено предизвикателство. Още повече, че в ролята на министър на отбраната той ще има възможност да изпита това, което е прието като нормативна уредба, включително и с негово участие.

Ангел Найденов заяви, че ще разчита на хората, с които ще работи. Той подчерта, че не е сред хората, обладани от реваншизъм и няма да допусне безпринципни уволнения или, образно казано, лов на вещици в министерството, структурите на подчинение на министъра на отбраната и в Българската армия.
Държа, продължи той, и ще разчитам на професионализма, на професионалната почтенност, на отговорността, на откровеността, на лоялността към интересите на страната, на въоръжените сили и на ведомството.

На два приоритета се спря новият министър на отбраната.

Първият – създаване и осигуряване на условия за изпълнение на конституционно възложените задачи и отговорности на Въоръжените сили и на Министерството на отбраната. Не бих приел, отбеляза Ангел Найденов, превръщането на икономическата криза в основа за решения, продиктувани от партийна или политическа целесъобразност.

Вторият – процесът на трансформация с акценти върху професионализацията и модернизацията на въоръжените сили.

Ангел Найденов определи ключовите посоки, в които ще се търси разполагането на усилията.

Започна с грижата за хората. Става дума за възвръщане на престижа и достойнството на военната професия и на военната служба, грижа за семействата на военнослужещите, стабилност и сигурност на военната кариера. И още – възстановяване на спокойствието, като среда за работа и служба, на нормалността във взаимоотношенията във въоръжените сили.

На преден план ще излезе, уточни министър Найденов, преразглеждането на Плана за развитие на Въоръжените сили, вероятно и неговото спиране. Тук той ще разчита изцяло на военната експертиза. И припомни своите позици, че беше допуснато дебалансиране между цивилната и военната експертиза. Ще направим необходимите стъпки, за да възстановим баланса, посочи Ангел Найденов. И се обърна към началника на отбраната генерал Симеон Симеонов с думите, че разчита на неговата помощ и подкрепа, както и на оценка на това, което се случва и предстои да се случи до края на реализацията на този план.

Новият министър на отбраната заяви намеренията си за възстановяване на отнети социални права на военнослужещите. Трудностите, сигурно са някакво обяснение, но те не могат да бъдат постоянно извинение за орязване на права, смята той, уточнявайки, че не става дума за привилегии.

Ще започнем с преразглеждане на условията за пенсиониране, заяви министър Найденов. Ако желанието на българските военнослужещи, е да се върне положението преди края на 2012 г., това ще направим, подчерта той. Ако има желание за преходен период, ще се отиде на този вариант.


Ангел Найденов благодари на Тодор Тагарев и неговия екип за свършената работа. Стана ясно, че се е запознал с отчета на служебното ръководство на министерството и смята, че той не може да бъде отминат. Според него е свършена достатъчно сериозна работа, върнати са взаимоотношенията в министерството и Въоръжените сили към нормалните им измерения.

На снимката: Министърът на отбраната Ангел Найденов поздравява началника на отбраната генерал Симеон Симеонов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 44

 1. #1
  АВ 29 май 2013, 18:06
   
  0
   
  0

  Ако се мине на вариант с преходен период винаги ще има недоволни и прецакани!!За това е най-добре да се върне положението което беше преди края на 2012г(това е лично мнение и не искам да ангажирам никого с него)

 2. #2
  observer 29 май 2013, 18:07
   
  0
   
  0

  "Той (министър Ангел Найденов) подчерта, че не е сред хората, обладани от реваншизъм и няма да допусне безпринципни уволнения или, образно казано, лов на вещици в министерството, структурите на подчинение на министъра на отбраната и в Българската армия."
  ОК. Г-н министър, тези, които гласувахме за това сега да сте министър на отбраната не искаме реваншизъм! Искаме справедливост! Въпросът за освобождаването от МО на членовете на политическия кабинет на Аню Ньойски (Йордан Божилов, Невена Мандаджиева, Мила Серафимова и т.н и т.н. десетки и дори стотици скрити като мишки в МО и подчинените структури) е принципен въпрос за всяко едно правителство и за деполитизираната ни армия. Сам казвате, че предстои много работа в МО. Всичко е забатачено като в нов ньойски диктат. Някои дейности трябва да започнат от начало - от А и Б... С хората на Аню Ньойски ли ще я вършите. Ако не освободите от МО безпринципно назначените хора на Ньойски, повечето от които са военни пенсионери и са най-скъпите чиновници в страната, очаквайте саботажи и невероятен теч на информация! Надяваме се да не ни разочаровате още от самото начало...

 3. #3
  пешко 29 май 2013, 18:39
   
  0
   
  0

  Че кой ще иска гратисен период? Ясно е, че искаме да имаме избор да се пенсионираме или да останем. Гратисен период ще реши въпросът за някои хора, които сега правят 27 години и в годините за гратисния период. А ние по-младите искаме пълно премахване на условието за възраст.

 4. #4
  Ум Белия Делфин 29 май 2013, 18:42
   
  0
   
  0

  хайдееее- почна се!
  За преходен период май преди не говорехте?И как значи ще прецените "желанието на българските военнослужещи4- с плебесцит по поделенията може би?
  И ли с факс ще ни кажат какви са те?
  И какво ще ги грее преходният период всички които остават за след него?
  Щом отсега се почва с тези цъкалки...
  Абе ще поживеем -ще видим.

 5. #5
  sky 29 май 2013, 18:47
   
  0
   
  0

  Днес Ангел Найденов заяви намеренията си за възстановяване на отнети социални права на военнослужещите

  Тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път. Колко време ще мине, преди да почне да увърта с общото финансово състояние на държавата и не знам си какво си?!

 6. #6
  Петков 29 май 2013, 19:03
   
  0
   
  0

  Разбира се, че искаме да бъдат възстановени старите условия за пенсиониране. Това е въпрос №1, който трябва да бъде решен.

 7. #7
  ivansai 29 май 2013, 19:10
   
  0
   
  0

  С въвеждането на евентуален гратисен период и връщане на полужението преди 01.01.2013 за пенсиониране на военнослужещите, преди изтичане на този период ще се повтори същата картина, както стана в края на 2012г. С масово напускане на военнослужещи, които имат годините за пенсиониране.
  Никой няма да се юрне да се пенсионира, ако не е застрашен по някъкъв начин и повярвайте ми, че най добрата пенсия е заплатата в това несигурно и време на такава голяма безработица!

 8. #8
  PVO 29 май 2013, 19:24
   
  0
   
  0

  От бившата авиобаза Габровница ви пожелаваме успех г-н Найденов. Вярваме във вас, че ще си изпълните обещанията. Съд за Аню Ньойски - унищожил армията ни! Връщане на старите неща от КСО! Успокойте военните, те имат нужда!
  И накрая - изгонете гербаджийските подлоги от новата си работа, иначе те ще ви натворят само злини - това са Диана (ПР на МО), Марина Гърнизова (горката, така и не я чукна нито един офицер, че около нея само гейове в администрацията,Йордан Божилов - висш педал на колело, Невена Мандаджиева, Мила Серафимова и най-вече полковник Станимир Георгиев – директор на дирекция „Инвестиции в отбраната". Този човек осигури на Крадев и Аню милиони от сделки! Осигури пари и на себе си! Нарочно спря договорите с Кугър, и в момента 12 хеликоптера са на земята заради немърливостта на този човек! Незабавно махнете всички изброени! УСПЕХ!

 9. #9
  ВВС пенсионер-авиатор 29 май 2013, 19:25
   
  0
   
  0

  Да се възстанови коректното пресмятане на летателния стаж на транспортната авиация от 1 летателнагодина към 1год. и 4 месеца трудов стаж Първа категория труд, а не както сега - една летателна година за две години Трета категория груд .Това го направи Иван Костов и лично мен ме лиши от повече от три години трудов стаж. И да се премахне тавана на пенсиите.Нека младите да не ни обвиняват в алчност.Моят трудов стаж в редовете на ВВС на НРБ е преминал изцяло на шест дневна работна седмица при не регламентирано работно време.Четири летателни дни на седмица,без ЛТУ-тата и вдигането по тревога всеки месец.Крайно време е обществото да разбере,че мирът по време на студената война беше осигурен от нашия всеотдаен труд.

 10. #10
  ВВС пенсионер-авиатор 29 май 2013, 19:32
   
  0
   
  0

  Да се възстанови коректното пресмятане на летателния стаж на транспортната авиация от 1 летателнагодина към 1год. и 4 месеца трудов стаж Първа категория труд, а не както сега - една летателна година за две години Трета категория груд .Това го направи Иван Костов и лично мен ме лиши от повече от три години трудов стаж. И да се премахне тавана на пенсиите.Нека младите да не ни обвиняват в алчност.Моят трудов стаж в редовете на ВВС на НРБ е преминал изцяло на шест дневна работна седмица при не регламентирано работно време.Четири летателни дни на седмица,без ЛТУ-тата и вдигането по тревога всеки месец.Крайно време е обществото да разбере,че мирът по време на студената война беше осигурен от нашия всеотдаен труд.

 11. #11
  Вайс 29 май 2013, 19:37
   
  0
   
  0

  Армията на България беше жестоко и подло унизена от предишното правителство. Правителство с премиер - пълен невежа и простак и военен министър, който буквално трябва да бъде СЪДЕН, повтарям СЪДЕН за държавна измяна.Ето според мен какво трябва да се направи за да може армията да стъпи поне малко на краката си и да изпълнява конституционните си задължания.
  1. РЕВИЗИЯ в министерството, за да видим как са харчени парите и за какво? Ако има нарушения - прокуратура.
  2. Незабавно уволнение на всички приближени сътрудници на ПОДЛИЯ ХАСКОВСКИ ЦИГАНИН аню ангелов.Най- вече военните пенсионери, нагаждачите и рушителите на армията.
  3. Решенията в министерството да се вземат от български генерали и политици, а не от служители на американско и британско посолство, чийто деен сътрудник беше и Е мангустата аню.
  4. Да се възстановят незабавно зенитно-ракетните дивизиони в Ягодово и Трилистник, които хасковския мангал ликвидира, и по-този начин застраши втория по големина град в България, като го остави без прикритие, имайки в предвид колко ограничено количество самолети летят, както и липсата на прикритие на двете ни останали авиобази.Задължително възстановяване на дивизионите във Владиславово и Поморие за да имат прикритие с останалите там два дивизиона - Черноморец и Кичево.Възстоновяване на дивизиона в Бужурище.
  5. Конкурс за кадрови войници и попълване на незаетите бройки, който са голям процент в двете останали мех. бригади.
  6. В двете механизирани бригади да се прибави и по един танков батальон, както е във всички армии на НАТО, а учебния център в Сливен да стане бронирана бригада с учебен полк.
  7.Да се възстанови летателната годност на 14 самолета Су 25,както и на 15-те Миг 29, които мръсния циганини и кохортата му нарочно държаха без резервни части.
  8. Военното разузнаване да не се пипа,и да се върне субординацията там, като начело отново да е генерал, а не военен пенсионер, колкото и да е свестен.
  9. Вертолетната авиация - да се събуди този мътвец, докато не е станало късно.
  Понеже всичко в армията е съсипано, а хората обезверени и отчаяни, има много още неща, които трябва да се направия - и в РТВ, и във флота,и в авиацията,и в артилерията, която почти и не остана. Какъв парадокс - как хасковския циганин прави реформи. Няма желание за танкисти ли? А, трудна била службата, ами много хубаво тогава - ВЪН танковете от армията, не ни трябват. Същото е и за артилерията, инженерните войски и т.н. Сигурен съм, че ако този мазен циганин беше останал начело на това министерство щяхме да посрещнем 2015 година с КОННИЦА, в която има и дивизион магарета, за по- евтино, пък и щото никой не ни застрашава. Това щяха да останат войските, които да бранят границите ни. Пък за мисиите щяхме даже да ги и въоръжим - с автомати и Хамъри. Пожелавам на новия министър НИКОГА, НИКОГА ПОВЕЧЕ ГАВРИ С АРМИЯТА, ЗАЩОТО БОЛИ, БОЛИ ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ.

 12. #12
  val4ak 29 май 2013, 19:54
   
  0
   
  0

  а защо не и 25г нали анио пак го измисли да се ликвидират всичките им риформи и да бадат раследвани от ДАНС или да кайем от бивщи ВКР за национална измяна да?? СПРАВЕДЛИВОСТ И ВАЗМЕЗДИЕ ДА ИМА ЗА НАХОТО ПРИНИЗЕНИЕ И ГАВРАТА С НАС ОТ БА ХАИДЕ НАИ ПОСЛЕ НЯКОИ ДА БАДЕ ОСАДЕН ЗА ИЗМЯНАТА

 13. #13
  panda 29 май 2013, 20:27
   
  0
   
  0

  ДАНО,ДАНО,ДАНО Видим Аню във затвора.За другото има време и то ще покаже как ще се справи новият министър

 14. #14
  anonimen 29 май 2013, 20:41
   
  0
   
  0

  Възстановете ВОЕННА БОЛНИЦА-Сливен г-н Министър,не е трудно убеден съм.

 15. #15
  герб 29 май 2013, 21:02
   
  0
   
  0

  дано не ни вземете 20 заплати ранното пенсионирене БСП гласува "за" така че не се опитвайте да лъжете още първия ден

 16. #16
  анонимен 29 май 2013, 21:20
   
  0
   
  0

  "а учебния център" да е в НВУ "Васил Левски" там си има база, преподаватели,инструктори.

 17. #17
  пешко 29 май 2013, 21:23
   
  0
   
  0

  Естествено, че не искаме гратисен период! Искаме връщане на 25-те години! 27 години стаж за пенсия пак герб и ньойският го направиха!!!

 18. #18
  пешко 29 май 2013, 21:31
   
  0
   
  0

  Ако върнат 25 години, лично аз ще си платя военното училище и ще напусна тази скапана армия!!!! Ще я освободя от моята тежест!!!

 19. #19
  Анчо 29 май 2013, 21:46
   
  0
   
  0

  Връщането на старите привилегии едва ли ще оправи нещата. Най-много да се отприщи и нова вълна от напускащи.
  Към останалите на служба - А бе вие какво искате още? Нали ви вдигнах заплатите, които сега са си направо лукс с другите категории трудещи се. Които не бяха съгласни напуснаха или се пенсионираха, а вие, хем по-високи заплати, хем старото положение. Хайде малко по-скромно. А и на протестите ви нямаше никакви!
  Претенции!!!!И си пооправете външния вид, че за голямо шкембе и гъз пари не се дават!

 20. #20
  пешко 29 май 2013, 22:09
   
  0
   
  0

  Анчо, ти някакъв атлет-манекен си сигурно:)))

 21. #21
  Морски 29 май 2013, 22:20
   
  0
   
  0

  Нищо няма да върнат! То само с приказки не става, зад всичко това има и пари... по-скоро - няма пари! :)

 22. #22
  Анчо 29 май 2013, 22:21
   
  0
   
  0

  Не бе Пешко, аз съм мазно мургаво кюфте. Но ти не гледай мене, гледай спретнатите военни от другите армии, а моето време вече е минало тепърва да ставам манекен.

 23. #23
  пешко 29 май 2013, 22:33
   
  0
   
  0

  Сигурно си мазно мургаво кюфте. Аз те подигравам. А ти гледай другите армии, че когато ги наемат им предлагат доста социални придобивки, които в нашите го няма и на една стотна от тяхното. В нашата армия военния се чуди как семейството му да оцелее ден след ден. Така че няма как да очакваш да бъдем като чуждите армии. Каквото плаща работодателят (т.е. държавата), това и получава. Нали не очакваш с трици да се хванат маймуни? Каквото нивото на заплащането, такива ви и военните. И пак чудеса правят с нищото, което държавата дава.

 24. #24
  много прозззз фелтфебел 29 май 2013, 22:44
   
  0
   
  0

  колеги товa все още сa обещaния. Според мен не грaтисен период. Не стaрото положение до 31 12 2012. Хибриден вaриaт в следния вид: Изслужилите военнa слубa придобивaт прaво нa пенсия след 27г. общ трудов стaж от който две трети(18г) в системaтa нa МО. Товa се полуЧaвa сaмо с премaхвaне нa условието зa възрaст 52/54г. и т.н. Зaщото пределнaтa възрaст зa кaдровите войници е 45г. и не вярвaм някой дa отмени товa. Тaкa основнaтa мaсa от aрмиятa ще имa много по голям шaнс зa пенсия,нaй много дa трябвa дa порaботят в някоя фирмa още 2-3г и сa готови. Никой сержaнт или офицер нямa гaрaнция зa службa до пенсия,зaщото реформите продължaвaт и нямa скоро дa спрaт. Също имa много бивши колеги съкрaтени след 19-20 и проЧие години службa който не могaт дa се пенсионирaт зaщото в стaрия кодекс пишеше военнослужещите придобивaт прaво нa пенсия след27г общ стaж от който 2/3кaто военнослужещи т.е Нямaт прaво нa пенсия зaщото е зaписaно ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ aте веЧе не сa вaрмиятa. Дословното връщaне нa стaрия кодекс ознaЧaвa кaдровите военнослужещи aко бъдaт съкрaтени преди дa сa изоълнили условието дa сa военносужещи към моментa нa пенсионирaне зaдължително Ще се пенсионирaт нa65г по общите условия. Aко се зaпaзи сегaшния кодекс aко бъдaт съкрaтени след 18г стaж в aрмиятa ще трябвa дa рaботят по рaзни фирми до нaвършвaне нa 52г. Реaлно погледнaто и стaрия и новия кодекс сa неизгодни зa военнослужещите и ни цaкaт здрaво. Зaтовa смятaм Че трябвa дa се мaхне от сегaшния кодекс сaмо изисквaнето зa минимaлнa възтaст 52 /54г. Тогaвa хорaт ще сa по спокойни aко ги съкрaтят след 18г. в aрмиятa просто ще им трябвa още 9г. някъкъв стaж и сa пенсионери с 27г. стaж.

 25. #25
  пешко 29 май 2013, 22:49
   
  0
   
  0

  Фелдфебел, има зрънце рационалност в предложението ти. Мисля, че така е справедливо.

 26. #26
  много прозззз фелтфебел 30 май 2013, 02:12
   
  0
   
  0

  извинете зa прaвописa(трудно се пише нa телефон) колеги имaм еднa молбa към вaс не се кaрaйте по форумите и не си мерете aтрибутите.ВсиЧки сме дaли Чaст от животa си и здрaвето зa aрмиятa aрмия Бългaрия е имaлa преди нaс ще имa и след нaс .Некa си спомним нaдписa нaд пaрлaментa и дa спрем дa се делим нa кaшици,морски,ввс,цивилни,военни,бивши военни,пенсионери,рaботещи,мъже,жени,войници,офицери,сержaнти ,бесепaри,седесaри,депесaри,гербaджии и т.н. ВсиЧки политици рaботят с римскaтa мaксимa-РAЗДЕЛЯЙ И ВЛAДЕЙ! Липсвa единство в Бългaрите вижте гърците кaк се борят зa прaвaтa си ицялaтa нaция протестирa против увелиЧaвaне нa стaжa зa пенсия , против нaмaляне нa зaплaти и бюджетни съкрaщения.Тези който ни упрaвлявaт много умело се възползвaт от нaродо психологиятa-Я НЕ СAКAМ ДA СЪМ ДОБРЕ СAКAМ ВУТЕ ДA Е ЗЛЕ. Зaкривaт уЧилище,болницa,поделение но всиЧки мълЧaт и ви
  кaт некa те дaскaли,доктори,военни нищо не прaвят сaмо ми хaрЧaт дaнъците.Вдигaт пенсионнa възтaст нa военните всиЧки се рaдвaт и не мислят Че утре ще увелиЧaт и тяхнaтa по същия нaЧин.Когaто политиците не могaт дa упрaвлявaт държaвaтa трябвa дa си отивaт зaщото когaто рaботник не рaботи го уволнявaт съответно ние сме рaботодaтели нa политиците и когaто не могaт дa зaщитaвaт интересите ни трябвa дa ги уволнявaме но не веднъж нa 4години.От кaкво ги е стрaх депутaтите Че тaкa ревностно си пaзят имунитетa, от нaроднaтa любов ли? Нa тaзи държaвa е необходимa пълнa промянa-президентскa републикa зa дa се знaе кой носи прякa отговорнот зa делaтa си.Пaрлaмент от 120 депутaтa без имунитет.В зaклюЧение ще рaзкaжa виц зa един пожaрникaр: Седяли в кръЧмaтa рaботник и пожaрникaр, рaботникa постоянно обяснявaл Че пожaрникaря не рaботи a взимa повеЧе пaри от него.Пожaрникaря го слушaл слушaл нaкрaя не издържaл и му кaзaл-МОЛИ СЕ AЗ ДA НЕ РAБОТЯ ЗAЩОТО КОГAТО AЗ РAБОТЯ НЯКОЙ ПЛAЧЕ.

 27. #27
  niki 30 май 2013, 07:13
   
  0
   
  0

  na parvo mqsto trqbva da izgonqt firmite za hrana i da po4nat da si plastat hranata kato predi da ne qdem taq pomiq pove4e

 28. #28
  един бидял и живял 30 май 2013, 10:08
   
  0
   
  0

  Аз напуснах и ден след това не съм съжалявал. Като знам какви п***и останаха, плаче ми се за България!
  А какво ви чака, ума (ако имате някакъв) не го побира! Тоя да не се прави на голям специалист (в момента учи нещо във ВА при недоубитите комунисти-доценти), а да каже, защо не защитиха армията тогава!
  ЕС ви казва, че няма да има ранно пенциониране, не го ли разбрахте тези, за които заплатата е най-добрата пенсия. Ама няма да имате ни едното, ни другото!
  Хайде късмет- нали това ви обещават комунягите!!1

 29. #29
  глупчо 30 май 2013, 11:15
   
  0
   
  0

  Не възраст 52/54 - реално за официрите 34/36г стаж ! Не и 27,не и 25 а единственно и вярно число е 20/ДВАДЕСЕТ/. преди беше така, вижте и как е във страните членки на НАТО- кога придобиват право на песия ...а не до кога могат да служат.

 30. #30
  Бивш 30 май 2013, 11:26
   
  0
   
  0

  Не знам дали е случайно, но в деня, когато новото правителство встъпи във власт, от ЕК искат от България затягане на системата на пенсиониране, включително ограничаване на ранното пенсиониране.
  http://www.segabg.com/article.php?id=650608
  Дано Найденов успее, но натискът да не се отстъпва и дори да се дозатяга ще е огромен.

 31. #31
  OP 30 май 2013, 11:52
   
  0
   
  0

  Орешарски каза: "Планираме 450 лв. минимална заплата за края на мандата".
  Считайте, че така ще е и с връщането на условията за пенсиониране. Ако не бъдат изритани от парламента далеч по-рано. Което значи "на куково лято".

 32. #32
  Боко 30 май 2013, 12:39
   
  0
   
  0

  Ако това стане да ви е честито! Ама като знам какви останаха на служба.....
  Иначе 54 години си е супер възраст за пенсия, в сравнение с 60 в Германия и Италия и др. държави от НАТО.
  Аз мисля.че 56 г. е напълно справедливо за БА.

 33. #33
  mlrs 30 май 2013, 17:28
   
  0
   
  0

  така,обявил,ама какво ще направи не се знае,едва ли ще прочисти и рестрартира отдавна неработещата система,корупцията,огромния брой паразитни структури и прекалено големия брой на висши офицери,и раздути щабове,най вероятно няма да се случи нищо разтърстващо за системата а тя вече е пред сриване,и ще кара на магия до другото правителство,и пак приказки и пак обещания и пак старата песен на нов глас

 34. #34
  Йорданов 30 май 2013, 18:31
   
  0
   
  0

  Не искам да коментирам не вярни обещания.

 35. #35
  da ama ne 30 май 2013, 21:27
   
  0
   
  0

  Връщането на старите привилегии едва ли ще оправи нещата. Най-много да се отприщи и нова вълна от напускащи. Които не бяха съгласни напуснаха или се пенсионираха.

 36. #36
  глупчо и то доста голям 31 май 2013, 11:48
   
  0
   
  0

  БОКО,бокоооо и какви сме ние които останахме на служба? Що не напишеш как е във франция-20г без възраст с опция дори и след 10г? Великобритания -19г без възраст. Как е в Гърция, Турция...
  Явно Вие сте уникален- поздравлявам Ви, след като на 56г."справедливи" можете да изпълнявате задълженията си в примерно взвод от състава на Батальонна бойна група - заедно с момчета на 18-20г.
  ТВЪРДО съм за връщане на ПРАВОТО/не привилегията/ да придобиеш право на пенсия след 20г.служба. -без възраст.

 37. #37
  Боко 31 май 2013, 12:29
   
  0
   
  0

  До № 36
  Уважаеми глупчо и то доста голям.
  Това, което съм го написал е проверено и е пълна истина. И възраст от 56 години (за старшите офицери)за придобиване на ПЪЛНА ПЪЛНА пенсия е напълно реално. Такива са просто обстоятелствата.
  Иначе в редица армии може да напуснеш и след 20 (САЩ, Великобритания), но не получаваш максималното възможно като пенсия, затова там предпочитат да служат максимално докато могат или не си намерят подходяща работа в "цивилизацията".
  И чувал ли си за втора кариера?????
  Това възможно ли е у нас?????????
  Друг е въпросът къде се изкривяват нещата в БГ.По мое мнение напускането на армията на възраст 50 години трябва да ти гарантира получаване на процент от пенсията, та ако напуснеш по форсмажорни обстоятелства да не умреш от глад.
  А изобщо не съм съгласен с теб, че кадровите войници следва да се пенсионират с пълна пенсия от армията. След 45 години е трудно, затова като подписваш договора просто работиш и трупаш години първа категория.Ранното пенсиониране вече се премахва в редица държави от Европейския съюз.
  И за пенсия след 20 години служба просто забрави. Не искам да съм песимист, но и по-лошо ще става.
  И последно - исканията за справедлив социален статус се отстояват не само по форумите. А на протестите срещу Ганю Ньойски ви нямаше никакви,вашите началници бяха по-ниски от тревата, искате от пенсионираните да ви защитават........

 38. #38
  Hako 31 май 2013, 12:45
   
  0
   
  0

  http://www.mod.bg/bg/doc/minister/interviews/20130531_BA.pdf

 39. #39
  глупчо 31 май 2013, 13:19
   
  0
   
  0

  Боко, не пишеш какви сме тия които останахме на служба- измъкваш се но лесно е да подхвърлиш ираз и да се мислиш на велик в собственните си очи- жалко за Вас.
  Боко, моя милост беше на протестите и съжалявам- защото тези протести граничеха с партийно събрание с цел реклама на една политическа фигура- бивш колега и министър, защото хората с подписите и заповедите на които се унищожаваха техника за милиони- на митинга най-яростно се раздираха да плюят по Ньойски/с право но не и от тях/.
  Колкото до пенсиите моето мнение е: - опитваш се да обработваш хората с предстоящи още по-вече драстични рестрикции...не пробутвай това което го отнеха че като го върнат в частност ДА получат право на частична пенсия при 50г. АБСУРД ...анадъмно..
  Да във франция придобиват право да получават ЧАСТИЧНА пенсии но още след 10г. която е 40%от заплата а тук след като навършиш 52/54г с 27г. служба- как са сравними тези неща? а пълна пенсия имаш права да започнеш да получаваш след 20г./франция/ която е 80% от заплатата.
  Не се опитвай да убеждаваш във съветска власт- времената се промениха. Няма армия във НАТО в момента в която да има толкова малко социални компенсации на военнослужещите. След като си запознат -напиши повече за социалното осигуряване в армиите на НАТО.За втора кариера в условията на БГ- забрави.
  Боко аз съм от останалите на служба- придобих следната класификация - 2-магистратури/едната от ВВУ/, досторска степен от цивилен университет, 2-3 езика, и СЛУЖБА В БОЙНИТЕ ЧАСТИ НА БИВШАТА 7МСД -8г. с което най-много се гордея.
  Та какви сме ние които останахме на служба?
  Като знам какви капитани и майори се пенсионираха - на две магарета сеното немогат да разделят.

 40. #40
  Боко 31 май 2013, 15:17
   
  0
   
  0

  До 39 Глупчо
  Не е лошо да се гордееш, че си служил в бойните части на славната някога 7 мсд, но, изпусни малко парата :
  - какъв доктор си уважаеми, по финанси или право навярно - понеже имаш ужасен правопис и лексика???
  - как я изкара тая докторска степен паралено със службата????? - скатана службичка, безсънни нощи или купуване на изпити??????
  - кога ги научи тези 2-3 езика????? Ако са на ниво STANAG 1-1-1-1 оттеглям въпроса!
  - сам си избираш ник, който подсъзнателно подсказва на четящите сайта какъв си?????;
  - за езиковата ти подготовка силно се съмнявам че е на ниво, още повече ми намирисва че си мьекоговорящ (без да се обиждаш);
  - т.н. СТАНАЗИ на вън не струват нищо и са доста посредствени, освен ако не си бил на международна длъжност;
  - с тези магистратури извън армията може само бариери да вдигаш и патки да пасеш;
  - и да погадая за езиковата ти подготовка - малко немски , станаг по английски и самочувствие за руски, паразитни турцизми (анадъмно).... много сте зле момчета от източните области.
  Накрая съвет или препоръка:
  стой си там, че на друго място извън армията гладен ще си останеш.Съвсем сериозно!
  Остани със здраве!

 41. #41
  ГЛУПЧО 31 май 2013, 15:47
   
  0
   
  0

  за правописните грешки се извинявам- пътувам и пиша от 4" тел...Всичко останало са ВАШИ ФАНТАЗИИ- нищо общо с истината.Попитай и ще ти се отговори- айпито ми е от СФ.
  С пълно неуважение - инж.д-р.........

 42. #42
  Боко 31 май 2013, 15:54
   
  0
   
  0

  Уникално, софиянец мекоговорящ!!!!!!
  Супервисшист, лингвист, професионалист!
  But a little bit mental deficiency!!!!
  Колкото си инженер, толкова си и доктор.....

 43. #43
  един отчаян редник 02 юни 2013, 15:44
   
  0
   
  0

  A някой помислили за реднишките звания, пак ли няма да може да се пенсионираме, да направят 25 години за вси4ки, да няма пределна възрас за реднишкия състав...

 44. #44
  хохохо 03 юни 2013, 18:36
   
  0
   
  0

  Боко, глупчо, как само се лаете и ядете един друг, българи! Кой от кой по-велик, незаменим, важен... Американците казват за нашия народ, че се ядем един друг. Затова сме толкова зле, толкова бедни, мизерни... Какво ще спечелите като се обиждате така? И това ми било колеги!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker