Започна новата учебна година в СКС в Негушево

Pan.bg 24 яну 2014 | 11:39 views (6385) commentaries(7)
img Уникални способности
13.01.2014 | Андрей Рангелов
Новата учебна година стартира в СКС с надежди и воинско „Ура!”
в.БА


Постигаме оперативни способности, в Съвместното командване на силите (СКС) има много, малки, но уникални формирования. Това каза командващият на СКС генерал-лейтенант Атанас Самандов. Той участва в откриването на новата учебна година в Централната снабдителна база (ЦСБ) в Негушево.
image
На плаца на формированието беше строен целият личен състав на базата. Присъстваха и ученици от СОУ „Христо Ботев” в Горна Малина. След официалните слова отец Димитър отслужи молебен. Той поръси присъстващите със светена вода за здраве и успехи. Същия ден новата учебна година беше открита във всички формирования на СКС.
Искам за засвидетелствам уважението си към труда, който полагате всички вие от бригада „Логистика”, обърна се към строя в Негушево генерал-лейтенант Самандов. По думите му 2013 г. беше много трудна и тежка година, изпълнена с много задачи пред СКС.
Той каза, че предишната нощ за база Манас в Киргизстан и от там – за Афганистан, са излетели на групи българските воини от поредния контингент за Кабул и Кандахар. Същевременно и другите формирования на СКС изпълняват огромни задачи.
„Само едно малко батальонче, което е от около 60 човека, организира над 15 000 товара на НАТО, които преминават през нашата страна”, изтъкна генерал-лейтенант Самандов. Той напомни и важната роля на батальона за ядрено, химическо и биологическо разузнаване, както и на Мобилната комуникационна и информационна система (Мобилната КИС). Генерал-лейтенант Самандов посочи и отговорните задачи, които решава бригада „Логистика” - най-голямото логистично формирование в БА.
„Знаете, че имаше преглед на отбраната, излезе Бяла книга. Вижданията на много хора са, че бригадата трябва да бъде съкратена с 800 души. Сега в момента също върви преглед на отбраната. Нещата трябва да се опрат на реализъм. Трябва да ви кажа, че личният състав не трябва да се притеснява. Поел съм ангажимента, както и преди го бях приел, нещата ще бъдат отчетени. Щатовете във формированията ще останат такива,

каквито трябва да бъдат

а не такива, каквито някои искат”, коментира генерал-лейтенант Самандов.

image

По думите му 2014 г. също ще бъде тежка година. Убеден съм, че личият състав на бригада „Логистика” ще изпълни всички поставени задачи, завърши генерал-лейтенант Самандов. Словото му беше изпратено с
„Ура!”.
Миналата учебна година беше напрегната за нас, каза пред присъстващите началникът на ЦСБ полковник Янко Янков. Откриваме новата учебна година, в която влагаме надежди за още по-високи резултати в подготовката на личния състав, сподели той. Навлизаме в предстоящата учебна година с повече вяра в себе си, със знания, умения и твърда решимост да приложим творчески планирания учебен материал в успешното решаване и практическо изпълнение на ежедневните функционални задачи, категоричен беше полковник Янков и обяви новата учебна 2014 г. за открита. Строят пак отговори с „Ура!”.
Централната база „Негушево” се утвърди като място, където си дават среща стационарната и мобилната логистика, което за първи път се прави в нашата армия и показва едни много добри резултати, заяви в словото си командирът на бригада „Логистика” полковник Костадин Сталев. „Изминала година беше нелека за всички нас. Изпълнени бяха много задачи.

Вие се справихте добре

Аз съм оптимист, че и новите задачи през 2014 г. ще бъдат изпълнени на необходимото ниво. Благодаря ви за службата”, обърна се към строя той. Отново проехтя воинско „Ура!”.
Връзката между военните и гражданските структури трябва да бъде здрава и неразривна, каза заместник-кметът на община Горна Малина Ангел Желанов. Той посочи, че в новия програмен период 2014-2020 г. местната власт ще кандидатства с проекти, голяма част от които са насочени пряко към довеждащата инфраструктура на военните поделения.
Новата учебна година беше открита и на територията на съседното формирование – това на Мобилната КИС, където в строя беше и личният състав на още една структура от СКС – Националният военен учебен комплекс (НВУК) „Чаралица”. Изпратихме една динамична и изпълнена с напрежение учебна година, каквато беше 2013-а, заяви пред воините заместник-командващият на СКС контраадмирал Георги Мотев. Своеобразен

връх в нашата подготовка

през изминалата година беше двустепенното командно-щабно учение с реални действия Щит-13, изтъкна той и благодари на личния състав на двете формирования. Контраадмирал Мотев напомни извършенвото досега по разполагане на национален мобилен комуникационно-информационен модул на НАТО в района на Мобилната КИС, както и по развитието на националния център за моделиране и симулации в НВУК „Чаралица”. Контраадмирал Мотев обяви учебната 2014 г. за открита, изтъквайки, че тя ще бъде не по-малко натоварена и изпълнена с динамика и напрежение.
Усилията през тази година ще бъдат насочени към поддържане на способностите по осигуряване на адекватна комуникационна и информационна поддръжка на полевите пунктове за управление на СКС, посочи в словото си командирът на Мобилната КИС полковник Георги Пъневски. Следващ приоритет е подготовката и поддържане на способности от формированията за оказване на помощ при бедствия, а трети приоритет е осигуряването на условия за изграждане на инфраструктурата за националния мобилен модул, изтъкна той.
Независимо от многото трудности, за нас 2013 г. беше успешна година, заяви заместник-началникът на НВУК „Чаралица” подполковник Георги Вардаров. Новата 2014 г. ни изправя пред

още по-сериозни проверки и изпитания

в центъра на цялостната ни работа трябва да поставим учебния процес, заяви той. Войсковата служба е трудна, но съм убеден, че трудностите няма да сломят вашия дух, обърна се към строя той.
Връзката между армия и народ е неразривна, тя е особено силна тук – в община Горна Малина, каза заместник-кметът Желанов. Пожелавам ви наистина Бог да е с вас през тази нова учебна година и достойно да носите името български воини, на добър час, каза отец Серафим. Той отслужи молебен за здраве и успехи и поръси със светена вода воинския строй.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  пешо 24 яну 2014, 12:33
   
  0
   
  0

  това камионче не може ли да подслушва.

 2. #2
  Незнайко 24 яну 2014, 14:58
   
  0
   
  0

  :) въпроса е колко стара е всъщност снимката ...

 3. #3
  zdr 24 яну 2014, 19:32
   
  0
   
  0

  Това камионче е Р-412 Тропосверна станция. Стига сте се зомбирали с тези подслушванки. Обърнете се към сериозните проблеми и не се подавайте на тези постоянни провокации и отвличане на вниманието.

 4. #4
  Тик Так 24 яну 2014, 21:26
   
  0
   
  0

  Аз мисля, че е Р-423-1М

 5. #5
  staria voin 24 яну 2014, 22:01
   
  0
   
  0

 6. #6
  staria voin 24 яну 2014, 22:11
   
  0
   
  0

  Това според мен е Р-412 А,радио релейна тропосферка,на шаси КАМАЗ 4310,с два пуснати ,,домкрата,,да бяха забили и ,,земните,,по схемата,ама на асфалт ..надали..пък и силов кабел няма от агрегатната...лека вечер...

 7. #7
  :) 28 яну 2014, 17:53
   
  0
   
  0

  да това е Р-412 А , и снимката не е стара

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker