Военнослужещи продължават да изпълняват задачи в помощ на населението в Североизточна България (СНИМКИ)

Pan.bg 09 яну 2017 | 19:39 views (11373) commentaries(4)
img
9 януари 2017 г.
Пресцентър МОЛичен състав и техника от Българската армия се включи и днес, 9 януари 2017 г., в дейности в помощ на населението в засегнатата от тежката зимна обстановка Североизточна България. В областите Варна и Добрич, в отговор на искания на областните управители, военнослужещи с високопроходима техника от военните формирования 38 010 – Варна и 34 410 – Варна от състава на Военноморските сили почистват от снегонавявания части от пътната инфраструктура по направленията Варна – селата Кичево и Куманово и Добрич – селата Козлодуйци и Смолница. Военнослужещи от военните формирования 36 780 – Шабла и 28 770 – Балчик от състава на Военновъздушните сили (ВВС) с роторни снегорини почистват част от пътната инфраструктура по направленията Шабла – селата Захари Стояново – Бежаново –Рогозина и обратно и Балчик – селата Царичино – Малина – Горица – Великово – Сърнино. През изминалата нощ до 06.50 часа тази сутрин, военнослужещи с верижна машина МТЛБ оказваха помощ на екипи на електроразпределителното дружество за отстраняване на аварии по електропреносната мрежа за селата Белоградец, Ягнило и Доброплодно, област Варна.

В област Плевен, по искане на областния управител до късно снощи военнослужещи с роторни снегорини от военно формирование 52 090 - Долна Митрополия от състава на ВВС почистваха пътната мрежа от Долна Митрополия до село Славовица и обратно и отвориха пътя за селото.

Военнослужещи от Българската армия продължават да помагат на населението в зимните условия
09.01.2017
Специализиран екип за действие в зимни условия от военно формирование 54 060 – Шумен беше активиран в 13.40 ч. днес, 9 януари, за да разчиства затрупания от преспи път в направление Шумен - кв. Мътница – с. Царев брод. Екипът в състав от девет военнослужещи, с ръководител подполковник Митко Митев, използва два БАТ, Зил-131 и високопроходим лек автомобил, за да осигури снабдяването на населените места с продукти от първа необходимост и влизането на ремонтните екипи на „Енерго-Про” за отстраняване на авария в трафопост, заради който повече от 20 къщи все още са без ток.

Военнослужещи от Сухопътните войски помагат днес и в преодоляването на последствията от тежката зимна обстановка на територията на община Свищов. Специализиран екип от военно формирование 28 880 – Белене, под ръководството на командира на формированието полковник Росен Арабаджиев,
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > > с верижна техника оказва помощ при извличането и евакуацията на закъсали в снежните преспи автомобили и бедстващи хора и в разчистването на републиканската пътна мрежа в участъците между с. Совата – с. Павел и между селата Козловец, Алеково, Александрово и Горна Студена.

По-рано днес военнослужещи от Военновъздушните и Военноморските сили оказваха помощ на населението в областите Добрич и Варна. Те извличаха закъсали автомобили и почистваха от снегонавявания част от пътната инфраструктура.

От 6 до 9 януари включително в помощ на населението в зимните условия са участвали общо 103 военнослужещи с 44 единици техника.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Военнослужещи продължават да изпълняват задачи в помощ на населението в Североизточна България (СНИМКИ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  бедстващ 09 яну 2017, 20:45
   
  9
   
  3

  Ако я нямаше армията кой щеше да ни вади от преспите .

 2. #2
  ROAD 10 яну 2017, 19:18
   
  10
   
  0

  Отговор на коментар: #1

  Не и е работа на армията да вади който и да било от преспите, защото цяла година други институции и структури лапат пари за да седят, а когато се наложи да докажат за какво съществуват никакви ги няма.
  Така догодина може да очакваме армията да чисти магистрали и да ръси луга по жълтите павета.

 3. #3
  Русия 11 яну 2017, 17:04
   
  9
   
  0

  Добре, че е неумиращата техника на СССР

 4. #4
  CALLE 11 яну 2017, 20:44
   
  7
   
  0

  Отговор на коментар: #3

  Техниката отдавна е на смъртно легло. Скоро ще печатаме некролога, а гвардейците ще танцуват в зала Армеец под аплодисментите на ВИП гостите от МО, които после ще си тръгнат за вкъщи с Тойотите.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker