СТАВА ДОСТА СМЕШНО: НЕНЧЕВ ПИТА ГЕН. ЯНЕВ - ЗАЩО МОЯ ЗАМ.МИНИСТЪР СТАВА ВАШ СЪВЕТНИК??? ЗА 11 МИНУТИ ЛИ РЕШИХТЕ ВСЯКА ЕДНА МОЯ СДЕЛКА???

Pan.bg 15 фев 2017 | 16:15 views (8412) commentaries(10)
img
news.bg
Автор: Веселина Станчева
15.02.2017 16:05:59

Средно по 11 минути са отделили за одита на въпросните 100 обществени поръчки в системата на отбраната. Това изчисление направи Николай Ненчев, министър на отбраната в кабинета "Борисов-2".

Изявлението на бившия военен министър Ненчев дойде ден след като служебния министър и вицепремиер Стефан Янев констатира, че над 100 обществени поръчки ще бъдат дадени на прокуратурата, а одита в структурите на военното министерство продължавал.

Ненчев коментира, че е изненадан от изнесената информация за въпросните 100 обществени поръчки, в които били открити нарушения. Той поясни, че това са всички обществени поръчки за цялата 2016-та година.

"Буди известни подозренията времето, за което е свършена тази работа. Аз неведнъж съм възлагал одитни проверки и съм очаквал да бъдат изготвени одитни доклади. Това отнема приблизително от два до три месеца само за една поръчка или едно дружество", коментира Ненчев.

Военният министър в оставка Ненчев и Цанов били нанесли щети за над 250 хил. лева
Той не скри, че за него е странно как в рамките на 10-11 дни са проверени повече от 100 обществени поръчки. "Това би означавало, че около 11 минути са отделили съответните експерти, което мен лично малко ме безпокои. Бих искал да заявя, че това изявление създава усещане в обществото за нещо нередно, усещане за едва ли не корупционни практики. Нещо, което категорично мога да заявя, че не отговоря на истината", обяви Ненчев.


Той увери, че се чувства спокоен за времето, в което е бил министър на отбраната и даде положителна оценка на всички, които работят в системата. Николай Ненчев недоумява как, ако става дума за нередности, бившият ресорен заместник-министър от неговия екип Десислава Йосифова, понастоящем, е част от кабинета и политическото ръководство на служебния министър.

"Тоест, ако положението изглежда чак толкова мрачно, как така и на какво основание ресорният заместник-министър е в неговия политически кабинет?", недоумява Ненчев.

Според земеделския лидер и бивш военен министър има персонална политическа атака срещу него. "Г-н Янев се опитва да ме атакува персонално политически, което е нарушение на основния закон и на принципа, чрез който служебното правителство да проведе честни и прозрачни избори. Г-н Янев е служебен вицепремиер на отбраната и малко ме безпокои факта, че служебният министър на отбраната отговаря за изборите, което ми навява лоши спомени от друго време", заяви Николай Ненчев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 10

 1. #1
  ti si 15 фев 2017, 16:39
   
  40
   
  0

  Ненчев, както винаги се държи НАГЛО!!

 2. #2
  MASTER SPY 15 фев 2017, 17:27
   
  45
   
  0

  Ненчев, а кой ти каза, че само един човек е гледал документите? Да си чувал за паралелен метод на работа? При него 10 души например, могат да работят едновременно и да гледат по 10 договора. Тогава по колко време се получава? Ама това не е по силите и умствените възможности на Ненчев да схване нещата.

 3. #3
  Дядо Лико 15 фев 2017, 18:12
   
  33
   
  0

  Елементарна математика: 100 поръчки за 10 дена ; по 10 поръчки на ден; 1 работен ден 8 часа по 60 мин = 480 минути делено на 10, за 1 поръчка 48 минути ако работи 1 човек. Ако е парарелно от десет човека за деня на човек се пада по една поръчка, това е задача за втори клас. И в този ред на мисли по елементарна математика направих извода какви математици е назначил подсъдимият Ненчев. А иначе от моята практика като технолог-нормировчик анализ на поръчка се прави от 20 до 30 минути и докладна за 5 до 10 минути. И всичко това при едно условие: трябва да ти се предостави цялата документация, а не като Ненчев да заключва папките в касата.

 4. #4
  миро миротвореца 15 фев 2017, 20:11
   
  12
   
  0

  До дядо лико от пост 3
  Е,според Перчема има 11 мин. проверка на 1 общест .проверка
  Е, аз имам и другата опция_ 6мин.
  Ама 6 мин.
  Та, за 6 мин. ще прочета 2 страници от договора.
  Има права,задължения на субектите/2/,според ЗЗД и ЗОП/..
  Е,ако открия нещо нередно по задълженията от договора ,то защо да чета другото и приложенията и прочие тъпотии.
  Все пак има закони.
  Има и агенция за обществените поръчки при които се представят и всички актове./www.aop.bg/ от министерствата в МС.
  Само,че някои са подчинени на министъра, а други на мин. председателя.
  Сиреч с написаното си избърши /@ /,ей онази част на тялото./от договорите/
  Повече инфо да очакваме от Цацаров и проф.Герджиков, освен ако не са се споразумели.
  Все пак днес е 15.02./ един ден след празника Трифон Зарезан/.

 5. #5
  marmalad 15 фев 2017, 22:14
   
  18
   
  0

  Перуканов ,аз изчислих ,че точно за 7,339 минути ще те закарам от съда до централния софийски затвор.....при това напълно безплатно......

 6. #6
  Единотвас 15 фев 2017, 22:46
   
  4
   
  3

  Ненчев си беше делегирал правата на "Възложител" на Цанов и Попов. Ако те са го
  "прекарали" за нещо. това е друго....
  Само се "ГЪРМИ" бе братя.....
  Системата е такава, че няма еднолични решения. То са: Съвет по отбранителни способности, Експертна комисия, Съвет по въоръженията, Програмен съвет и за "капак" Съвет по отбрана. Решенията на всички тези "СЪВЕТИ" ( в състав общо над 200 човека) са основание за всеки етап от една обществена поръчка и чак накрая се утвърждава Решението за провеждане на процедурата. Всички предложения са колективни и независими едно от друго!!! Какъв е извода?
  Просто няма по организирана група. Коза Ностра пасти да яде..... Може да дойдат и да научат нещо, ама нашите вземат скъпо. .... Това е Ноу-хау на военните, а те хич не са глупави!!!
  Да има някой осъден до сега????
  Нищо няма да се случи!!!
  НАЗДРАВЕ!

 7. #7
  дядо Йоцо 16 фев 2017, 06:58
   
  11
   
  0

  Отговор на коментар: #6
  Всичките тези съвети, за които пишеш нямат много общо с процедурите по ЗОП, освен за приемане на техническите спецификации и сумите за самите поръчки. Ако компетентните органи се разровят както трябва ще намерят много лайна, но явно никой не иска да се рови в лайната... :)

 8. #8
  v. vazov 16 фев 2017, 15:14
   
  5
   
  0

  Господа,
  Моля не вярвайте на писаното. Тези които проверяват обществените поръчки направиха този удар по никой. Как ще кажеш 100 общ. поръчки са за прокурор, а къде бяхте досега? Къде е нач. на кабинета Румен Василев, къде са неговите щуротии, къде е Д.Тотев, къде са тези които са ги изготвили. Как Румен Василев проверява Ненчев, Аню Ангелов? Как не сме ли смешници? Тези хора сега проверяват ли или си прикриват кирливите ризи? Това не мога да си обясня - как началника на политическия ни кабинет прави проверка на досегашните? Това е назначението на Аню Ангелов и истинско протеже на всички министри след това.

 9. #9
  Василев 16 фев 2017, 15:22
   
  9
   
  0

  За съжаление, пак няма да вкарат министър в затвора. Макар и да Вярвам на С. Янев, нямаме закони! Спомнете си за Цецко, натопи баба си и дядо си, но и те не влезнаха в затвора. Просто си пишем ...

 10. #10
  до Василев 16 фев 2017, 19:44
   
  4
   
  0

  Отговор на коментар: #9

  Напълно съм съгласен с теб. Ще го осъдят, колкото осъдиха и Станишев за изгубените секретни документи.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker