Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Warning: getimagesize(http://sosnovini.bg/files/148734555022707.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Ненчев със стратегически финт за далаверите по време на министерстването му, топи Радев, замеси дори и НАТО!

Pan.bg 17 фев 2017 | 20:20 views (2375) commentaries(3)
img sosnovini.bg


Бившият министър на отбраната Николай Ненчев се опита да опровергае на пресконференция днес оповестените по-рано от служебното правителство резултати от проверката в повереното му ведомство. Според него това било конспирация в услуга на БСП и президента Радев, които крояли планове да торпилират голямо решение на НАТО, засягащо сигурността в Черноморския регион.

Аз съм твърдо озадачен от поведението на премиера Герджиков, коментира бившият военен министър Николай Ненчев във връзка с изнесените по-рано днес от служебния премиер констатирани нарушения от одита във ведомствата. По негови думи ревизията на кабинета е стар комунистически трик.

"Служебният премиер очевидно се е поставил в услуга на българските социалисти с тази инициатива и тези решения да бъдат подменени очаквания, свързани с корупционни практики", посочи Ненчев.

Той бе категоричен, че е бил изключително внимателен за обществените поръчки в неговия ресор. Лидерът на БЗНС уточни, че не е видял все още доклада и не знае какви точно подозрения за измами има в част от поръчките, както и как от първоначално нарушения в 100, сега се говори за 45 обществени поръчки, обявени през 2016 г.

Световните агенции обаче бързо разтръбиха резултатите от проверката. "Герджиков уточни, че 45 от общо 82 от договорите на Министерството на отбраната нарушават закона за обществените поръчки и други нормативни актове. За девет процедури е установено наличието на индикатори за измама и други сериозни нарушения и са предадени на военната прокуратура“, отбеляза премиерът.", предаде Reuters.

Корупционните практики при договорите за обществени поръчки са често срещани в българския публичен сектор. Въпреки изразената политическа воля различните правителства след 1989 г. не са предприемали сериозни действия, за да прекъснат удобните връзки между бизнеса и политиците, допълва агенцията.

Ненчев обаче, продължава да съзира зад проверките някакви невероятни конспирации. Той смята, че като се фокусира вниманието върху обществените поръчки, които тепърва ще бъдат разследвани и, по думите му, нищо няма да излезе, се прикрива нещо съществено от срещата на НАТО в Брюксел. "Там се взима решение за предно разполагане в Черноморския регион, нещо, което като че ли се загуби в обществения дебат. Нещо срещу което беше БСП и отчасти президентът Радев", добави Ненчев.

Той поиска да разбере каква е била позицията на българския вицепремиер и министър на отбраната и дали той е подкрепил решението за разполагане на постоянна бойна група в акваторията на Черно море. "Коментиран ли е много важен и съществен въпрос, който беше въпрос табу в програмата и изявленията на БСП дали ще бъде изграден координационен център за действията на тези сили в България", настоява за отговор Ненчев, отклонявайки вниманието от констатациите на проверките за за измами и други сериозни нарушения по време на властването му във военното ведомство.

Източник: БЛИЦ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  ТОР 17 фев 2017, 22:07
   
  11
   
  0

  Абе, на тоя толкова съм набрал, че да се моли да не го срещна някъде по пътя! Такъв ще му изтреса, че ще се чуди от къде му е дошло!

 2. #2
  Miros 18 фев 2017, 10:29
   
  11
   
  0

  На този защо още му давате думата по медиите?
  Да си взема мотиката и на село.

 3. #3
  Teraflop 18 фев 2017, 11:00
   
  8
   
  0

  А аз съм ТВЪРДо озадачен за назначаването на проститутките в МО.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker