Saab с нова поръчка на противотанкови гранатохвъргачки AT4 CS ER и AT4 CS HP

Pan.bg 20 мар 2017 | 14:15 views (555) commentaries(0)
img Димитър Ставрев
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"

Отбранителната компания Saab е получила нови поръчки за новите модификации на противотанковата гранатохвъргачка AT4 - AT4 CS ER (Confined Space Extended Range - затворено пространство, увеличен обсег) и AT4 CS HP (Confined Space High Penetration - затворено пространство, високопроникваща). Доставките трябвна да бъдат извършени през 2018 г.

image

Новата противотанкова гранатохвъргачка AT4 CS ER наследява добре познатата способност за поразяване на бронирани цели на моделното семейство на AT4, но е с увеличен обсег от 600 метра. Това е втори договор за доставка за модификацията AT4 CS ER.

"Отчитаме силен интерес към новите модификации на семейството на AT4 и този нов договор и силно доказателство за вярата на нашите клиенти към нас като водещ световен доставчик на оръжейни системи. AT4CS ER и AT4 CS HP дават на клиентите модерни способности за справяне с опасностите и заплахите на бойното поле днес и в бъдеще" заяви Торбьорн Саксмо, ръководител на бизнес подразделението Ground Combat на Saab.

Моделното семейство на противотанковите гранатохвъргачки AT4 се състои от леки, преносими оръжия за еднократна употреба с лесна експлоатация и употреба. Няма изискване за високвалифицирани стрелци да използват оръжието. AT4 има висока гъвкавост и може да се използва не само срещу танкове и тежки бронирани машини. АТ4 е ефективно оръжие и срещу заплахи скрити в сгради и укрепления. Може да се зиползва за охрана на критична инфраструктура.

През декември 2014 г. бе подписан първия договор за доставка на новата модификация AT4 CS ER. Договорът бе с Агенцията за въоръжение и техника DGA на МО на Франция. Договорът бе в изпълнение на проекта Roquette Nouvelle Generation, (Roquette NG), за ново поколение преносим противотанков комплекс за нуждите на СВ на Франция. Договорът предвижда доставка на гранатите от следните модификации - AT4 CS ER (Extended Range), AT4 CS HE (High Explosive) и AT4 CS AST (Anti-Structure).
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker