Деца стреляха на АУЦ „Анево”

Pan.bg 20 мар 2017 | 15:38 views (935) commentaries(0)
img Otbrana.com

Във военните формирования на 61 Стрямска механизирана бригада под мотото „Възпитаваме бъдещи патриоти“ се проведоха поредните занятия с петте секции на клуба „Приятели на армията“, в които участват ученици от средните училища в градовете Карлово и Сопот. В изпълнение на Плана за съвместна дейност между 61 мбр и клуб “Приятели на армията“ през учебната 2016/2017 година, бяха преминати въпроси от комплексната подготовка на средношколците по военна топография и огнева подготовка, съобщава КСВ.

Първо главните сержанти на батальоните от район Карлово запознаха обучаемите с основни въпроси от военната топография и способите за ориентиране на местността с топографска карта. Те обърнаха внимание на учениците на основни теоретични данни и наблегнаха на създаването на практически навици за изпълнение на задачите.

По-късно децата от училищата взеха участие и провериха възможностите си на стрелбите на УЦ „Анево”. След направения инструктаж от водещите на стрелбата, на участниците им бе предоставена възможност да пробват своята точност с различни видове стрелково оръжие – 7.62-мм автомат „Калашников”, снайперова пушка и 7.62-мм картечница. Стрелбите нямаха състезателен характер. Целта бе повишаване на уменията, навиците и натренираността при боравене с оръжието.

Проведените занятия допринесоха за придобиване на познания, общовойскова култура и войскови умения от учениците чрез отработване на учебните въпроси в клас и на полигона.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker