АДЪТ ЗА НЕАДЕКВАТНИКА НЕНЧЕВ, НИКИ ПОЛОВАТА ШПАГА, СЛЕЗЕ НА ЗЕМЯТА: НОВИЯТ ВОЕНЕН МИНИСТЪР ГО ПРЕДАДЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ НА ПРОКУРОР!!!

Pan.bg 20 мар 2017 | 20:06 views (9653) commentaries(1)
img
blitz.bg


Бившият ръководител на ведомството е даден на прокурор и за сделка с имот във Варна

Бившият военен министър Николай Ненчев е даден на прокуратурата и за сделка с военен имот във Варна, пише “Труд”. Вместо да подпише окончателен документ за покупко-продажбата на атрактивен терен в морската столица, новият министър на отбраната пратил документите по търга на държавното обвинение. Заради ниската цена на сделката, в която участвал само един кандидат, Янев се усъмнил, че нещата са нагласени. Търгът за продажбата на терен до Военноморската болница във Варна бил насрочен от Министерството на отбраната (МО) за последния работен ден на 2016 г. – 29 декември. Явил се само един купувач, който предложил 28 800 лева за атрактивния имот от 523 кв. м. Това означава, че купувачът е придобил земята срещу 53 лв. за квадратен метър. Първоначалната тръжна цена, обявена от министерството, била 28 600 лв., т.е. купувачът предложил с 200 лв. над нея. От МО обясниха, че правилото за формиране на първоначална тръжна цена е данъчната оценка, умножена по коефициент минимум 1,2. Именно по този най-нисък коефициент е била оформена началната цена за наддаването. Справка на експертите от военното министерство показала, че пазарната цена на терени в този район на Варна е 100-115 евро на кв. м. Няма яснота кога теренът от публична държавна собственост е бил актуван като частна държавна собственост. По същата схема бившият военен министър Николай Ненчев беше решил в края на ноември да продаде атрактивен терен от 11,5 дка и в столичния квартал “Младост”. Ставаше въпрос за бившето военно окръжие. Началната цена на търга бе 791 470 лева, което означаваше по 70 лв. на кв. м. След като се вдигна шум, на 5 декември бившият премиер Бойко Борисов спря продажбата. Той предложи имотът да се предостави в собственост на Столичната община за изграждането на парк.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Teraflop 21 мар 2017, 09:27
   
  4
   
  0

  "Бившият ръководител на ведомството е даден на прокурор и за сделка с имот във Варна" Готвели "секира" за Ненчев. И на пет прокурора да е даден,все тая. Ненчев няма да го осъдят.Той е под шапката на мощни интересчии в сделките с оръжие и техника,имоти ,военни доставки. Зад гърба му се крият големи пари.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker