"Business Insider" определи чии спецсили са най-добрите: Американците са първи, руснаците шести! (ВИДЕО)

Pan.bg 21 апр 2017 | 09:43 views (2433) commentaries(7)
img
Вашингтон, САЩ21 Апр. 2017, 09:38
blitz.bg

Американският вестник "Business Insider" състави рейтинг на най-опасните и най-обучените спациални сили в света. Според него руската "Алфа" е на шесто място, докато първи са американските "Морски котки". Според вестника този рейтинг показва коя държава може да се похвали с обучени единици, които да се изпратят "там, където другите нямат шанс". Прави се уточнението, че е много трудно да се направи обективна оценка.
http://tocka.com.mk/images/content/inside/2017-04/M3gKNsB5fG-pogodete-koe-mesto-se-rusite-a-koe-amerikancite-na-listata-na-najdobri-specijalci.jpeg

Според класацията, на осмо място се намират службите на Пакистан - "Черните щъркели". През октомври 2008 г. този отряд завзе цял град, в който талибаните държаха 40 заложници. ;

http://tocka.com.mk/images/content/inside/2017-04/jcCxaa66B8-pogodete-koe-mesto-se-rusite-a-koe-amerikancite-na-listata-na-najdobri-specijalci.jpeg

Седмо място заема Отрядът за специални операции на Испания. Това е един от най-силните спецотряди в Европа, а зелената барета в него не може да носи кой да е. Често се случва по време на ежегодните приемни изпити да не бъде одобрен нито един кандидат.

http://tocka.com.mk/images/content/inside/2017-04/fHKQKh3E6I-pogodete-koe-mesto-se-rusite-a-koe-amerikancite-na-listata-na-najdobri-specijalci.jpeg

На шесто място на руските "Алфа". Уточнява се, че това е антитерористична група, основана от КГБ през 2974 г., а днес функционира в състава на ФСБ.На пето място е Групата за интервенции при Националната жандармерия на Франция, която се занимава предимно с освобождаване на заложници. Припомня се един от най-необичайните моменти от историята й: трябвало да се освободят заложници в джамията Ел Харам в Мека, където е забранено да влизат немюсюлмани и тогава трима от отряда за известно време приели исляма, за да помогнат на службите на Саудитска Арабия да освободят джамията.

На четвърто място е израелският "Сажерет Маткал", който събира разузнавателни данни от дълбокия тил на врага.

Третото място заема Специалната авио-десантна служба - SAS на Великобритания, който има мотото "Който рискува, печели". Тази единица изиграла ключова роля в Иракската война.

На второ място е поставена още една спецслужба от Великобритания - Специалната военноморска служба, чиито бойци минават куп изнурителни тренировки в джунглите на Белиз, където се учат да оцеляват в най-екстремни условия.

Първото място остава за "Морските котки" от САЩ. Уточнява се, че повечето от спецслужбите на другите страни са създадени именно по техния модел.

Превод: БЛИЦ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  Антиспецсловак от Коиловци 21 апр 2017, 10:11
   
  25
   
  0

  Най-добри са българските антиспецсили от Коиловци.С голи ръце и от движение отупаха френските спецсили за дълбоко разузнаване.

 2. #2
  истината 21 апр 2017, 10:48
   
  11
   
  0

  Американските котенца къде са участвали и са се доказали ? Френските педерунгели къде са воювали ? Ами испанците и те големи воини!!! Единствено израелците и пакистанците заслужават да са там !!! Ами турските спец части,които отдавна воюват в Ирак и Сирия !!! Истинските воини ги няма в списъка !!! Докато едни се пъчат с някакви рейтинги други воини воюват !!!

 3. #3
  Teraflop 21 апр 2017, 15:34
   
  6
   
  1

  Двама борци се возят с джипа си през пустинята и единият възкликнал:

  – Лелеее, егати и поледицата!

  – По кво позна бе ?!

  – Глей колко пясък са посипали…

 4. #4
  pop 21 апр 2017, 17:31
   
  6
   
  1

  Приоритет във всички армии в света особенно сега са развитието на ССО. Това обаче в никакъв случай не се отнася за БА. Висшето военно ръководство прави всичко възможно да стопира тяхното развитие - абсолютно безумие.

 5. #5
  KKCom 21 апр 2017, 17:55
   
  2
   
  1

  Я да видим познавачи. „Морски котки”. Да няма нещо общо с руското„Морские котики”, което в превод на български си е „ Морски тюлени”.

 6. #6
  Поредната "независима" класация 22 апр 2017, 00:06
   
  4
   
  0

  Спец.силите на така оплюваната Северна Корея в честно и независимо съревнование ще направят за смях "тюлените" на американците.При реално сравнение, ако е американска класация или американски филм знаем, че там американците са най-добри : )))

 7. #7
  Тюлен 22 апр 2017, 02:38
   
  2
   
  0

  И аз се учудих от къде се взеха тия "морски котки", а то било директно от руските спонсори на Pan.bg....
  Като се силите да цитирате американски издания, поне ги четете в оригинал!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker