GENERAL DYNAMICS EUROPEAN LAND SYSTEMS ПРЕДСТАВИ БРОНИРАНАТА БОЙНА МАШИНА PIRANHA 5 В БЪЛГАРИЯ

Pan.bg 27 апр 2017 | 19:34 views (16896) commentaries(9)
img Димитър СТаврев
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"
Военният полигон „Тюлбето“ в Казанлък бе домакин на демонстрацията, на която присъстваха представители на държавната администрация, Министерство на отбраната, Института по отбрана, Сухопътни войски, политици, журналисти и дипломати. Машината демонстрира движение по пресечен терен, преодоляване на препятствия, завой с минимален радуис - всичко необходимо за висока мобилност. Това се постига и чрез управление освен на първите 2 оси, и на ос №4.

На 27 април 2017 г. бронирана машина PIRANHA 5 бе официално представена на военен полигон „Тюлбето“, Казанлък. General Dynamics European Land Systems (GDELS), заедно с партньорите си от General Dynamics Mission Systems (Канада), Rafael Advanced Defense Systems (Израел) и Rheinmetall Air Defence (Швейцария) демонстрираха PIRANHA 5, оборудвана с купол с дистанционно управление Samson Mk II RWS (от Rafeal) с 30 милиметрово оръдие Mk 44 Bushmaster (от Orbital ATK). На куполът може да се монтират противотанкови управляеми ракети от типа Spike.

Впечатление направи напълно интегрирана комуникационнo-информационна система. Представител на компанията демонстрира как от работно място в Оперативен център на батальон задава на машината район на патрулиране чрез системата, без да се използва радиокомуникация. Командирът на машината и механик-водачът виждат на своите тактически украни същото което вижда оперативния офицер. Така се избягва объркване на координатите на зоната, което според офицер с опит от армията на Канада е 50:50 при предаване по радиостанция. Местоположението на машинат асе обновява н авсеки 5 секунди на екрана в Оперативиня център. СЛед това на машина бе зададено местоположениет она съмнителен автомобил, натъпкан с взрив, подготвен з асамоубийствен атентат. Машита се придвижи до зоната за откриване на огъня и от дистанция 1200 метра порази целта с огън от оръдието. Със сдвоента с него 7,62 mm картечница бяха поразени мишени на пехота. Piranha 5 демонстрира огън от място и в движение.

Piranha 5 е сред кандидатите по проекта з анова бойн амашина н аСухопътни войски, част от „Програмата за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2020“.

GDELS и партньори на компанията успешно изпълниха 3-дневната демонстрация, включваща демонстрация н амобилност, реални стрелби от място и в движение, в присъствието на представители на държавната администрация, Министерство на отбраната, командването на Българската армия и дипломати.

„Възможността да представи пълната функционалност на военната бронирана машина PIRANHA 5 пред
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > > Българската армия е чест за екипа на General Dynamics European Land Systems. Убедени сме, че можем да предоставим работещо решение за нуждите на Българската армия благодарение на нашата утвърдена технология и постоянно развиващи се системни възможности“ сподели д-р Томас Кауфман, вицепрезидент на GDELS.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


GENERAL DYNAMICS EUROPEAN LAND SYSTEMS ПРЕДСТАВИ БРОНИРАНАТА БОЙНА МАШИНА PIRANHA 5 В БЪЛГАРИЯ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/19 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  Георги Ковачев_ 28 апр 2017, 15:07
   
  2
   
  0

  И можеш да го зареждаш на всяка бензиностанция - http://www.pan.bg/view_article-49-384013-BLIC-Sofiyanci-se-stypisaha-kato-vidyaha-kakva-bronirana-bojna-tehnika-zarezh.html

 2. #2
  Geocom 28 апр 2017, 17:34
   
  4
   
  1

  Представител на компанията демонстрира как от работно място в Оперативен център на батальон задава на машината район на патрулиране чрез системата, без да се използва радиокомуникация

  Да не би да е използвал телепатия щом не е радиокомуникация.

  Пановци не се излагайте вече - цифровата комуникация пак си е радиокомуникация - не са използвали гласова комуникация.

 3. #3
  още малко 29 апр 2017, 07:18
   
  3
   
  3

  Ако се понапънат още малко и ще доближат Патриа! :) Финландската машина е най-добрата. И за да не кажат пак ГЕРБ-аджиите, че политически не са сигурни, да видят Полша, която едва ли може да бъде обвинена в нелоялност към САЩ. Росомахите са гръбнака на новата моторизирана пехота на поляците.

 4. #4
  най-хубавото 29 апр 2017, 07:28
   
  3
   
  0

  Най-хубавото нещо на тая машина е дистанционно управляемият стрелкови модул (или купол, както го пишат тук) на израелците от RAFAEL. Но той може да се сложи на всяка бронирана бойна машина (чехите го слагат на австрийския Пандур 2). Апропо - това има ли амфибийност или си слага детско спасително поясче като се топне във водата?

 5. #5
  Красимир Димитров 29 апр 2017, 23:23
   
  2
   
  2

  В сравнение със старите руски БМП-та е по-висока и с по-ниска проходимост.
  Положителното е, че има хубави фарове, мигачи и аварийни светлини.

 6. #6
  d.stavrev 01 май 2017, 08:27
   
  1
   
  1

  Отговор на коментар: #4
  Умовете от Института за отбрана с арешили че амфибийност н етрябва, защото "рекита в България са плитки".
  За справка - случай "Върбица" и наводнението 2006 г. No comment

 7. #7
  Професора 02 авг 2017, 21:43
   
  1
   
  0

  Maшината е висока , за да е по-проходима от бтр 80 , да не говорим за нашите стари 60 . Също така за да е удобна за екипажа при дълъг преход , а не да е сгънат на две . Дали да е висока и тежка е зле , питайте руснаците , които тепърва показват своята колесна БМП БУМЕРАНГ .
  30 тона машина плаваща няма (без допълнителен контейнер) . Плаващите са до 15 т . Самоче те са до друга степен на защита . 30 тона е щото е 4-та степен защита .
  Level 4[edit]
  Kinetic Energy[edit]
  14.5×114mm AP / B32 at 200 meters with 911 m/s[1]

  Angle: azimuth 360°; elevation 0°

  Artillery[edit]
  155 mm High Explosive at 30 m[3]

  Grenade and Mine Blast Threat[edit]
  10 kg (explosive mass) Blast AT Mine:
  4a – Mine Explosion pressure activated under any wheel or track location.
  4b – Mine Explosion under center.
  .................
  За старите руски бракми ....може би знаете каква е ;)

 8. #8
  Професора 03 авг 2017, 16:29
   
  1
   
  0

  Високият силует , се дължи и на високият клиренс (просвет) , който заедно с бронировката както виждате горе за 4-та степен , осигурява защита от противотанкова мина и взрив до 10 кг , под всяко колело или под дъното . Модерните танкове , издържат до 4-5 кг взрив под дъното .
  При тази степен на защита , на практка екипажит в Пиранята е по-защитен от колкото в някои танкове . Например в т 55 с който почти се изравнява по тегло , но може да се движи със 100 км/ч по шосе .
  8х8 задвижване гарантира продъжаване на движението при 2 липсващи и всички спукани колела , дори по разкалян терен .

 9. #9
  Професора 03 авг 2017, 17:27
   
  1
   
  0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker