Михо Михов: Каракачанов се готви отдавна да ръководи отбраната и ще е добър министър

Pan.bg 14 май 2017 | 10:31 views (4284) commentaries(2)
img
pik.bg


Бившият шеф на Генщаба на армията смята, че е най-добре българските ВВС да получат чисто нов самолет

Красимир Каракачанов отдавна се готви за министър на отбраната, ще бъде атрактивен и добре приет от хората в униформа и ще бъде добър ръководител на това министерство. Това каза в студиото на БНТ Михо Михов.
„В миналия парламент той внесе два проектозакона за армията, смятам, че се добижава до възгледите на АБВ по тези въпроси. Каракачанов сега иска обществен дебат и референдум по темата за задължителната военна служба и не може да се решава само от един човек”, каза бившият шеф на Генщаба на армията ни.
Михов се обяви за радетел на по-голяма армия и пълна окомплектовка на личния състав. За решаването на тези проблеми това може да допринесе и провеждането на военно-техническа подготовка на младите хора.
„ Като летец смятам, че българските ВВС се нуждаят от нов самолет, който сега излиза от заводите. Трябва ни самолет, който да е съвместим с останалите родове войски и да ги подпомага в бойни действия. Добре е, че вече имаме къса листа с три самолета и от тях правителството трябва да избере”, смята бившия шеф на военно-въздушните ни сили.
Според него, не са изключени провокативни действия в Черно море и да се стигне до сблъсък между руски и американски самолети. "Ситуацията се тества сега, политиците искат да знаят как да процедират при един такъв проблем", каза още Михов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  миро миротвореца 14 май 2017, 19:43
   
  7
   
  0

  Иху Ихов е истинския виновник за състоянието във ВВС.
  Той като шеф на ВВС и впоследствие като н-к на отбраната нищо не направи за ремонта,доставките със резер. части. Още от края на 90-те год. на миналия век се знаеше какво трябва да се плоанира и фанансира по приоритети.Да не се крие зад политици и др.
  Добър комсомолец, слаб летец и още по-слаб политик.
  Не става да се обяснява само с недъзите на полит. система .

 2. #2
  Дедо Поп 18 май 2017, 21:17
   
  4
   
  0

  Този велик авиатор, да се свети името ( но според делата) му, дали пък не знае поговорката за кучето на касапина?
  ("Занаят да се учеше с гледане, кучето щеше да е касапин.")

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker