Военната академия е в кандидат-студентската кампания

Pan.bg 12 авг 2017 | 09:15 views (398) commentaries(1)
img Кандидатите за студенти във Военната академия за местата, определени с решение на министерски съвет (държавна поръчка) трябва да побързат, защото срокът за подаване на документи е до 4 септември, съобщават от учебното заведение.
За държавна поръчка могат да кандидатстват граждани, които не се обучават и нямат придобита ОКС „Магистър“. Конкурсният изпит – тест, ще се проведе на 7 септември. Подготовката за конкурсния изпит е съгласно програмата, публикувана в интернет-страницата на Академията. На 15 септември имената на приетите студенти ще бъдат публикувани в интернет-страницата на Академията. Приетите студенти трябва да се запишат в периода от 18 до 25 септември.
Кандидатстването за места срещу заплащане се извършва чрез конкурс по документи. За участие в конкурса се допускат български граждани, които притежават ОКС „Бакалавър“ или „Магистър“ и успех не по-малко от „добър“ от дипломата за завършена степен на висшето образование в Република България. Кандидат-студентите подават заявление по образец до началника на Военна академия „Г. С. Раковски” до 18 септември с приложено копие на дипломата за придобита ОКС „Бакалавър” или „Магистър” или академична справка, в случай че дипломата за завършено висше образование, с която кандидатстват, още не е издадена. На 21 септември в интернет-страницата на Академията ще бъдат обявени имената на приетите студенти. Приетите студенти трябва да се запишат в периода от 25 до 28 септември.armymedia.bg

Източник: http://www.otbrana.com/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Ами не е добре 12 авг 2017, 12:39
   
  0
   
  0

  Военната академия трябва да е само за военните. И приема да е с конкурс и то сериозен. Сега куцо и сакато може да влезе. После става специалист, съветник, експерт по военни въпроси. Намира си някаква работа в МО или в разни НПО-та. И почва да цапа...., хвърля, цвъка......(тук пиша за цивилните). За военните също трябва да има строг прием. Не трябва да се гонят на всяка цена бройки.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker