Студенти учат за военни лекари

Pan.bg 12 авг 2017 | 09:17 views (434) commentaries(1)
img На 18 август ще бъде първият учебен ден за първите студенти, приети в специалност „Военен лекар”. Общо 20 души – 16 жени и четирима мъже, започват подготовка в това направление, а 10 жени са класираните за „Военна медицинска сестра“.
Подобно обучение се провежда за първи път в България чрез тристранен проект за сътрудничество между Военномедицинска академия, Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.
Мандатна комисия с представители от Военномедицинска академия, Министерство на отбраната и Висшето военноморско училище определи окончателния списък с имената на кандидатите.
Обучението се провежда едновременно в МУ – Варна, ВМА и във ВВМУ в редовна форма. След завършване на шестгодишния курс на обучение студентите ще получат образователно-квалификационните степени (ОКС) „Магистър“ по специалността „Медицина” от МУ – Варна, и ОКС „Бакалавър“ по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво” от ВВМУ.
Обучението в специалност „Медицина“ отговаря на най-високите национални и международни стандарти. Осъществява се в редовна форма, по учебен план, разработен на базата на единните държавни изисквания за специалността.
Част от квалификациите, които ще получат по време на своето обучение в специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”, са умения за управление на катер и яхта, водолазни умения, както и оцеляване в разнообразни условия. Студентите ще имат възможност да управляват виртуални кораби на най-модерните симулатори в Европа и да контактуват с курсанти от цял свят.
Добрата подготовка на завършилите тази специалност им дава възможност за повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни – членки на НАТО.
1-vma-izpittСъчетанието от хуманизма на лекарската професия и отговорността на офицерската кариера ще формират у завършилите лидерски умения, организираност и дисциплина, които се ценят високо във всяка сфера на обществения живот и гарантират успех. armymedia.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Orchard 12 авг 2017, 10:22
   
  0
   
  0

  Бедните студенти - пълна загуба на пари и време.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker