КАРАКАЧАНОВ СКОЧИ НА РУМЕН РАДЕВ: НЕ СЪМ МУ ЧЕЛ ПИСМОТО ЗАЩО Е ПРОТИВ АРМИЯТА ДА ХВАЩА ПРЕСТЪПНИЦИ! ИЗДАДОХ ЗАПОВЕДТА УСТНО...

Pan.bg 09 сеп 2017 | 20:04 views (6876) commentaries(6)
img
Военният министър Красимир Карачаканов защити решението си да включи армията в залавянето на 44-годишния Георги Генов, който уби съпругата си в Пещера. Той потвърди, че от президентството искат от него отговор на какво основание е станало това. „Знам, че има таков писмо от „Дондуков” 2, ще го видя в понеделник и ще отговоря”, каза министърът пред Би Ти Ви.

Той посочи, че миналата събота му се е обадил зам.-министърът на вътрешните работи, който е поискал съдействие от специалните сили, тъй като в района, в който те са дислоцирани, е извършено престъпление и престъпникът се е укрил. „Разпоредих на командира на 68-а бригада „Специални сили” да съдейства на органите на реда”, отбеляза той.

Каракачанов отговори и на коментарите, че е взел решението зад гърба на началника на отбраната ген. Андрей Боцев.

„Какво значи да съм направил нещо зад гърба? Тъй като се намирах извън София, съм издал заповедта устно. Освен министър на отбраната, аз съм и вицепремиер, отговарящ за обществения ред и сигурност. Убеден съм, че при опазването на обществения ред армията трябва да участва”, подчерта военният министър.

Той отговори и на коментарите, че според Закона за отбраната и въоръжените сили армията може да помага само при борба срещу разпространяване на оръжие за масово унищожение, тероризъм и незаконен трафик на оръжие.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  real deal 09 сеп 2017, 20:56
   
  33
   
  11

  Армията категорично ТРЯБВА да помага на народа,при бедствия ,аварии и тероризъм ,но в никакъв случай да лови убийци на общо основание. Не критикувам ген. Матеев,защото е ясно че му е заповядано а той е просто изпълнител. Думите ти боклук такъв че видиш ли човека бил охранител и поради това бил много опасен,са абсолютно несъстоятелни. Дори с добро обучение той не би могъл да се противопостави на МВР. Би могъл да бъде опасен ако е военен и то с опит в мисиите зад граница и след това е станал охрана,различна от инкасо или пазач на паркинг....

 2. #2
  НАЦИОНАЛИСТ 09 сеп 2017, 22:05
   
  15
   
  44

  Г-Н МИНИСТЪР НА оБРАНАТА,
  АЗ И ОСТАНАЛАТА ПО-ДОБРА ЧАСТ ОТ "АРМИЯТА"
  СМЕ ГОТОВИ ДА ЛОВИМ ПРЕСТЪПНИЦИ,НО НЕ МОЖЕМ ДА ГАРАНТИРАМЕ ЗА ЖИВОТЪТ ИМ!

  ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО говньокомадващият румИн ПЕДЕрадев,НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА МУ ОБРЪЩАТЕ НА ТОЗИ НЕЩАСТНИК И КАПКА ВНИМАНИЕ,
  той е ПРОСТО ГОВОРИТЕЛ НА
  КУЧКИТЕ НА Р. ОВЧ (кУрнелия и Йотова) И
  ЖАЛЪК НАТО-КОМСОМОЛСКИ ТАРИКАТ-КАРИЕРИСТ! 3. #3
  непукист 09 сеп 2017, 23:38
   
  17
   
  8

  "Той посочи, че миналата събота му се е обадил зам.-министърът на вътрешните работи, който е поискал съдействие от специалните сили, тъй като в района, в който те са дислоцирани, е извършено престъпление и престъпникът се е укрил. „Разпоредих на командира на 68-а бригада „Специални сили” да съдейства на органите на реда” А в Пловдив има Регионална служба "Военна полиция" с личен състав и високопроходима техника, която отговаря и за въпросния район на Пещера, разбира се по линия на МО и БА! Но все пак ......... за тях нищо не се споменава. А министъра на вътрешните работи дали е бил информиран от своя заместник за искането към министъра на отбраната, или и той не е бил в течение на съвместната операция между МВР и БА???

 4. #4
  real deal 10 сеп 2017, 00:28
   
  12
   
  5

  Отговор на коментар: #3

  Ами едва ли е знаел,защото ГЕРБ и маке-п*тките се разбраха който където няма министър, да има шеф на парламентарната комисия (ресорна) и заместници в министерството... Така че Радев (МВР) има 2-3 заместници от които поне единия е маке (лайно). Военна полиция си няма хал хабер да се занимава престъпници, които не са в униформа или обекта на престъплението не е в униформа.
  ЗВП-правомощия:
  Чл. 2. (1) Военната полиция осъществява:
  1. контрол за спазването на обществения ред и военната дисциплина от военнослужещите;
  2. охранителна дейност за предотвратяване, пресичане и защита от противозаконни посегателства на лица, обекти, имущество, въоръжение, техника и мероприятия;
  3. контрол върху използването на военни превозни средства;
  4. осигуряване и контрол за спазването на установения пропускателен режим при влизане и излизане от охранявани обекти на Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия и вътрешния ред в тях, включително чрез даване и спазване на задължителни указания при и осъществяване на:
  а) проверки на документите за самоличност на външни лица и служебните пропуски на работещите;
  б) проверки на багажа, товара и/или на превозни средства и съпроводителните им документи;
  5. съвместно или във взаимодействие с Министерството на вътрешните работи или Държавна агенция "Национална сигурност" задачи от тяхната компетентност по:
  а) охрана на обекти;
  б) разкриване, прекратяване и пресичане на терористични актове, разпространяване на оръжия за масово унищожение и незаконен трафик на оръжие;
  в) задържане на извършители на престъпления от общ характер и освобождаване на заложници.
  (2) (Изм. - ДВ, бр. 86 от 2016 г.) Във връзка с опазването на реда и сигурността на Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия служба "Военна полиция" самостоятелно и във взаимодействие с други служби за сигурност и служби за обществен ред осъществява:
  1. оперативно-издирвателна дейност; (обаче във връзка със сигурността в МО и т.н.)
  2. антитерористична дейност;
  3. дейност по предотвратяване, разследване и разкриване на престъпления от общ характер и полицейска регистрация на лица;
  4. информационна дейност;
  5. охранителна и контролна дейност;
  6. противопожарен контрол;
  7. разследване на авиационни произшествия и инциденти с военни въздухоплавателни средства;
  8. (изм. - ДВ, бр. 86 от 2016 г.) контрол за спазването на правилата за движение, регистрацията и техническото състояние на военните превозни средства съгласно Закона за движението по пътищата;
  9. (отм. - ДВ, бр. 33 от 2012 г.)
  10. дейности и свързаните с тях правомощия, отнасящи се до чуждестранни военнослужещи или военни формирования, техните бази и транспортните им средства на територията на Република България, доколкото това е предвидено или не противоречи на международен договор, по който Република България е страна.
  (3) Военнополицейските формирования в Българската армия извършват контролна и охранителна дейност в гарнизоните и районите за разполагане извън тях, като осъществяват:
  1. контрол за спазването на войсковия ред и военната дисциплина от военнослужещите;
  2. (изм. - ДВ, бр. 86 от 2016 г.) охранителна дейност за предотвратяване, пресичане и защита от противозаконни посегателства на лица, обекти, имущество, въоръжение, техника и мероприятия;
  3. (изм. - ДВ, бр. 86 от 2016 г.) ескортиране, съпровождане и охрана на военни превозни средства;
  4. контрол върху използването на военни превозни средства.
  Не съм и не ще бъда нито русофил,нито русофоб-не понасям и двете съсловия,но за свинефилите като №2 имам специално отношение и с удоволствие бих му причинил устна/анална клизма.....с подходящият кол разбира се.....

 5. #5
  непукист 11 сеп 2017, 22:31
   
  6
   
  4

  До # 4! Благодаря ви за извадката от ЗВП! Прочете чл.2, ал.1 Военната полиция осъществява:, т.5 съвместно или във взаимодействие с Министерството на вътрешните работи или Държавна агенция "Национална сигурност" задачи от тяхната компетентност по:, подточка в) задържане на извършители на престъпления от общ характер и освобождаване на заложници. Нямам повече коментари по въпроса ......... вие преценете защо органите на Военна полиция не са били ангажирани с конкретния случай, а ССпО?????

 6. #6
  стига 12 сеп 2017, 09:03
   
  6
   
  2

  Военен полицай в гората - грозна гледка - циганин краде нафта - на всяка манджа мирудия.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker