Saab представи новата мина THOR на DSEI

Pan.bg 13 сеп 2017 | 14:04 views (468) commentaries(0)
img Димитър Ставрев
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"

image

Компанията за отбрана и сигурност Saab представя на щанда си на военното изложение DSEI 2017 в Лондон новата си 120 мм мина THOR. Новата мина THOR е 120 мм оръжие за индиректен обстрел, разработена с уникален дизайн, съчетаващ различни форми, материали и размери на подготвените осколки, за да постигне желания ефект върху целта. Новите боеприпаси са разработени от Saab Bofors Dynamics Switzerland (SBDS), дъщерно дружество на Saab и част от бизнес направлението Dynamics. На DSEI 2017 новата мина е представена на пазара за пръв път.

"Ние сме много развълнувани да пуснем този нов продукт на пазара на тазгодишната изложба DSEI. Нашата мина MAPAM® революционизира начина, по който пехотните единици подхождат към използването на минохвъргачки, а сега с новата ни 120-милиметрова мина THOR преместваме границите още повече " заяви Стефан Кочър, ръководител на Saab Bofors Dynamics Switzerland.

Традиционните мини с въздушен разрив, оборудвани с дистанционен разрив, разпръскват фрагменти почти във всички посоки. Това намалява ефекта от мината в целта, тъй като над 50% от фрагментите са разпръснати нагоре. THOR предлага повече от два пъти по-добър ефект в сравнение с конвенционалната 120-милиметрва мина, като в същото време води до намаляване на загубите на фрагменти до 20%, което прави мината перфектна алтернатива за къси разстояния спрямо тежката 155-милиметрова артилерия.

Ефектът от THOR Insensitive Munition (IM) осигурява допълнителна безопасност за екипажите на минохвъргачката. THOR също така предлага кактоконтролирани зони за безопасност за защита на собствените си войски, така и за избягване на граждански жертви.

Основни характеристики на THOR:
Леталност действие - 250 процента повече от стандартната 120 мм мина
Обег - приблизително 8,500 м
Контролирани зони за безопасност за защита на собствените войски, както и за избягване на съпътстващи щети
Оптимизирана безопасност за мобилни минохвъргачни системи поради IM класификацията
Дизайн с цилиндричното централно тяло за подобряване на леталния ефект
Адаптивни форми и количество на фрагментите
Сферите могат да бъдат оптимизирани за обхват и смъртоностност
Оптимизиран за унищожаване на различни заплахи на бойното поле, включително защитени цели

Посетете щанда на Saab N2-230, за да научите повече за новата мина THOR.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker