Ердоган: „САЩ изреваха, когато се съгласихме да закупим С-400“

Pan.bg 13 сеп 2017 | 15:28 views (810) commentaries(9)
img
"Ние сами предприемаме нашите мерки и ще продължим да правим това. В нашата къща ние сме си господарите": Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отговори на недоволството на Вашингтон, че Анкара купува нови руски ракетни системи С-400 за ПВО и ПРО.
Докато Вашингтон гледа с лошо око на намеренията на Турция да купи новите руски противовъздушни и противоракетни системи С-400, президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му има право да взема свои собствени решения за националната си сигурност без помощта на трети страни.
„Те започнаха да реват, когато се съгласихме да закупим С-400. Трябваше вас ли да чакаме? Ние предприемаме мерките си сами и ще продължим да правим това. Господари в нашата къща сме си ние", каза Ердоган в речта си пред кметовете на турските градове в Анкара.
Турският президент също така добави, че „след отказа на Съединените щати и Израел да доставят военни БЛА на Турция, страната ги е разработила сама и е започнала производството им, което е причината за "загрижеността" на тези страни.“
Руската и турската страна се споразумяха за доставката на руски ракетни комплекси С-400 за ПВО и ПРО, като Турция вече е платила първата вноска.
От Пентагона обаче изразиха тревогата си относно тази поръчка и добавиха, че най-добрия начин да се защити Турция от опасностите, които я заплашват в региона, остават системите за ПВО и ПРО, съвместими с НАТО.
М. ГЕНОВ/Сп. "Клуб КРИЛЕ"
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  Borei 13 сеп 2017, 15:33
   
  24
   
  5

  Евала на турците!

  Точно така трябва! Сигурността на страната им да си зависи само от самите тях!

  САЩ с техните игри с джихадисти и терористи се доиграха! Вече никой, освен някои празни глави в Източна Европа, не им вярва!
  И къде е тяхното "добро" ПВО за да си го купи Турция от тях? Подобно на Ф-35, сигурно не може "да излети" или "шлемът му къса главите на пилотите" :)!!!

 2. #2
  m.genov 13 сеп 2017, 15:58
   
  19
   
  2

  Отговор на коментар: #1

  За съжаление много от тези празни глави са български...

 3. #3
  ДДТ 13 сеп 2017, 16:06
   
  7
   
  2

  Отговор на коментар: #1
  "В нашата къща ние сме си господарите"" Господари в нашата къща сме си ние"
  "Евала на турците!"
  Недей да бързаш! Това е чист популизъм чиято цел е да укрепи разклатените позиции на Ердоана в битката за управлението на Турция!
  Турците са си турци и нищо не може да ги промени!
  Фактът че два пъти е повторено изречението, говори за манипулация и внушение,която идиотски е преповторена от нашите джурналя!!
  Въпросът за ефективността на С-400 е на втори план.Безспорно това е шамар по суратя на американците НО тук става въпрос за по-важни стратегически цели!
  Да не говорим, че Касперски се е погрижил за безопасността на С-400- в сюблимният момент те ще останат безмълвни..БЪДИ СИГУРЕН! И турчилята и хамериканците го знаят!

 4. #4
  Георги Ковачев_ 13 сеп 2017, 16:07
   
  15
   
  3

  От Пентагона обаче изразиха тревогата си относно тази поръчка

  Да, вече ще им е трудно да бомбят Турция по желание, когато Ердоган не им играе по свирката. Нормално е да се тревожат. А и американското ВПК изтърва едни два милиарда (мисля, че това им е по-голямата болка).

  добавиха, че най-добрия начин да се защити Турция от опасностите, които я заплашват в региона, остават системите за ПВО и ПРО, съвместими с НАТО.

  Само че, ако човек поогледа картата на региона, най-голямата опасност, която заплашва Турция в региона е НАТО и пионките им. За съжаление и България е в това число; самите ние не сме кой знае каква заплаха, но сащиянците много лесно могат да направят някоя провокация от наша територия, а да го отнесем ние.

 5. #5
  ДДТ 13 сеп 2017, 16:20
   
  0
   
  2

  Отговор на коментар: #1
  "Подобно на Ф-35, сигурно не може "да излети" или "шлемът му къса главите на пилотите" :)!!!"
  Ти вярваш,ли че ако има такива случаи те ще бъдат така дълго предъвквани в информациите по света??
  СУН ДЗЪ е китайски пълководец и философ.Потърси неговите трактати за бойното изкуство в Интернет. Промъкна се инфо че точно тази тактика прилагат американците. И си личи!
  "
  Военното дело е базирано на заблудата. Ако наистина можеш нещо, прави се пред противника, че не го можеш, ако си близко, прави се, че си далеко. Ако си далеко, прави се, че си близо."

  Ако опонентът ти е с раздразнителен нрав, се стреми да го дразниш.


  Ако познаваш врага и познаваш себе си, не трябва да се страхуваш дори от хиляди битки. Ако познаваш себе си и не познаваш врага, за всяка победа ще получиш страхотно поражение. Но ако не познаваш себе си и не познаваш врага, то тогава ти си глупак и ще търпиш поражение във всяка една битка.


  Ако си разбрал, че при теб има шпионин на противника и те следи, непременно му въздействай с изгодата – въведи го при себе си и го настани при себе си.


  В сражението самò по себе си численото превъзходство не дава преимущество. Не трябва да се тръгва на атака, опирайки се само на голата военна мощ.


  Войната обича победата и не обича продължителността.

  Генералът, който печели битката, прави много сметки в крепостта си преди началото на сражението, Генералът, който губи прави само няколко сметки предварително.


  Да бъдеш непокорим зависи от теб; да бъдеш покорим зависи от врага ти.


  Да похарчиш 100 унции сребро за разузнаването означава да спестиш 10 000 унции сребро от предотвратяването на войната.


  Да спечелиш сто победи в сто битки не е върхът на умението. Да се подчини на врага без борба е върхът на умението.

  Да управляваш много хора е същото, като да управляваш малко – въпрос на организация.


  Дори на заобградения враг трябва да се остави път за бягство.

  Владетелят може да бъде сравнен с лодка, а народът – с вода. Водата може да носи лодката, но може и да я преобърне…


  Където е армията, цените са високи, а когато цените се повишават благосъстоянието на народа се изчерпва.


  Можеш да загубиш войната, само ако сам се оттеглиш от нея.


  Най-добрата война е да разбиеш замисъла на противника; на следващо място – да разбиеш съюзите му; на следващо – да разбиеш войската му. Най-лошото е да обсаждаш крепости.


  Побеждаващите воини първо печелят и след това отиват на война, а победените воини отиват на война и след това се опитват да спечелят.


  Първо бъди като невинна девица – и противникът ще ти отвори вратите си. После бъди като отскубнал се заек – и противникът няма да успее да приложи защитни мерки.


  Сто пъти да влезеш в битка и сто пъти да победиш - това не е най-доброто. Най-доброто е да покориш чуждата армия без да се сражаваш.


  Това, което е от голяма важност по време на война, е да се атакува стратегията на врага.


  Този, който знае кога може да се сражава и кога не, ще бъде победител.

 6. #6
  Borei 13 сеп 2017, 16:39
   
  11
   
  2

  Отговор на коментар: #5

  СУН ДЗЪ е мъдър, но за сащиянците не мога да кажа същото!

  С какъв акъл не позволиха на Германия и Франция да имат силни армии? Сега силата на Натото зависи само от тях.... И за какво са им "боси" съюзници? С какъв акъл прокараха и идеята за "малцинствата" и разните откачалки - лесбийки, педерасти, трансвестити и подобните, които даже са на служба вече и в армиите на Натото? Унищожиха вековни традиции и ценностната система в Европа? Е, сега ако им трябват силни съюзници, ще получат войни от Африка, Пакистан, Сирия и от Афганистан, които дойдоха да живеят в Европата :)...

  С какъв акъл дразнеха едновременно и Китай и Русия, като ги натикаха да са "съюзници"? С какъв акъл унищожиха Ирак и Либия пред лицето на цял свят, без никаква основателна причина? Пък сега корейският диктатор Ким бил "ненормалник"?
  Щеше да е ненормалник, ако си седеше мирно и чакаше да го нападнат и унищожат и неговата страна... А с водородните бомби ще може да ги заплаши и сащиянците ще се откажат... Напълно нормален подход на всеки президент и главнокомандващ, които иска да си защити страната...

  И дългът на САЩ вече премина 20 трилиона долара.. Хазарската пирамида скоро ще се срине...
  Ние в България трябва да се ориентираме, преди това финансово цунами да ни премаже и да излезем от губещите "съюзи"!!!
  Днес времето ни налага да се обърнем на Изток, а не на Запад!!!

 7. #7
  E.KOSTOV 13 сеп 2017, 17:31
   
  4
   
  10

  Изродът неоосманист Ердоган прави напук на САЩ заради това, че не му предават Фехтулах Гюлен и заради въоръжаването на сирийските кюрди. Гледа да им отмъсти, като купува руски системи. Местните национални предатели- комунисти, социалисти и всякаква друга левичарска паплач какво злорадствате, не мога да разбера. Много ви се иска, да купим нещо руско, но няма да ви огрее. Турците купували за 2 милиарда. Ами румънците колко ще дадат на САЩ за техните Пейтриът? Някъде около 5 милиарда. Поляците? Някъде около 7 милиарда долара. Турците купуват, но не се водят от техническата страна на нещата. Просто си го връщат на САЩ по този начин.

 8. #8
  ДДТ 13 сеп 2017, 18:46
   
  3
   
  6

  Отговор на коментар: #6
  "С какъв акъл не позволиха на Германия и Франция да имат силни армии?"
  За да изкушат Русия да ги нападне.За тях е изгодно театърът на военните действия да бъде далеч. Засега Русия не се вързва но струпването
  на военна сила около Русия и конфликтът в Украйна ще ги принуди.Неотдавна цитираха едно изказване на Путин:"Когато бях малък по улиците на Ленинград научих,че ако боят е неизбежен удряй първи." Този тактически трик работи безотказно -преди Япония да нападне САЩ, Великите сили и налагат санкции.Лишават Япония от стоманен скрап и нефт с което я принуждават да се бие на живот и смърт, тъй като тя не разполага със собствени източници и за нея това означава все едно на един човек да го лишат от храна и вода.
  "Унищожиха вековни традиции и ценностната система в Европа?"..
  Европа винаги е била един вертеп,клоака на фалшиви ценности и разврат. Културният и облик бледнее пред нейните безобразия във нравствен аспект. Европа никога не е била християнска.


 9. #9
  ДДТ 13 сеп 2017, 18:57
   
  2
   
  4

  Отговор на коментар: #6
  С какъв акъл дразнеха едновременно и Китай и Русия, като ги натикаха да са "съюзници"?"
  КИТАЙ никога няма да бъде съюзник на Русия и Русия го знае. На Китай е обещан Сибир от Световните кукловоди.Той се нуждае от пространство и суровини.Там ги има като в приказките На Китай вече е връчено преходното знаме на световен лидер.Целта е унищожението на Русия.От векове.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker