Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ще участва в заседание на Съвместната българо-американска комисия в Щутгарт

Pan.bg 13 сеп 2017 | 16:14 views (447) commentaries(0)
img 13 септември 2017 г.
Пресцентър МО

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ще участва в седемнадесетото заседание на Съвместната българо-американска комисия, което ще се проведе утре, 14 септември 2017 г., в Щутгарт, Германия. Участието на вицеадмирал Емил Ефтимов, който е и съпредседател на Съвместната комисия, е във връзка с изпълнението на „Споразумение между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната”.

На форума ще присъстват членове на Съвместната комисия и изпълнителния комитет, както и съпредседатели на подкомитети. От американска страна ще участват също представители от командването на Силите на САЩ в Европа, командванията на Сухопътните, Военноморските сили, Военновъздушните сили, Силите за Специални операции, Морската пехота и Инженерния корпус на САЩ в Европа.

В рамките на събитието ще бъде направен преглед на досегашната работа по изпълнение на споразумението за периода от предходното заседание до момента. Също така ще бъдат разгледани поставени въпроси, нерешени проблеми и приети мерки за тяхното преодоляване, както и взети решения за по-нататъшното прилагане на спогодбата.

Заседанието ще бъде ръководено от генерал-майор Дейвид Алвин, началник на управление в Командването на Силите на САЩ в Европа като съпредседател на Съвместната комисия от американска страна.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker