Warning: getimagesize(http://www.otbrana.com/uploads/news/thumbs3/g_10512.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Министър Каракачанов даде висока оценка на военнополицейското учение "Отвъд хоризонта 2017"

Pan.bg 14 сеп 2017 | 01:31 views (646) commentaries(0)
img Otbrana.com

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов наблюдава днес заключителния етап на военнополицейското учение "Отвъд хоризонта 2017", което се провежда на Учебен полигон "Ново село" в периода 10-16 септември, съобщава Пресцентърът на МО. Той даде висока оценка на демонстрираните способности и подчерта, че подобни учения създават умения и възможности на личния състав, които при необходимост могат да бъдат ефикасно използвани. "България взима необходимите мерки срещу съвременните заплахи, най-вече чрез подготовка на специализираните си сили, част от която е и наблюдаваното днес учение", заяви министърът на отбраната.

"Това, което беше демонстрирано, е плод на извънредни усилия и на извънреден труд, за което много благодаря на военните полицаи. Винаги съм разчитал на тях, а мога да уверя и обществото, че може да разчита както на тях, така и на Въоръжените сили като цяло", каза още министър Каракачанов. Той подчерта важността на демонстрираното по време на "Отвъд хоризонта 2017" сътрудничество между министерствата на отбраната и на вътрешните работи, както и между военнослужещите от българските и румънските въоръжени сили.

В отговор на журналистически въпрос за мигрантската вълна министър Каракачанов заяви, че макар и намаляла, тя реално не е спирала. "Само за периода от 14 август, когато Специалните сили се върнаха на границата, до преди няколко дни има около 240 предотвратени опита за преминаване на наша територия", каза той и уточни, че потокът от хора се пренасочва и променя маршрутите и големината на групите.

По време на деня за посещение на официални гости и медии на учението, който се проведе днес, бяха демонстрирани прочистване на сграда от терористи, взели заложници, охрана на ВИП лице, реагиране на засада и извеждането му на безопасно място по алтернативен маршрут, както и проверка на автомобили на изграден временен контролно-пропускателен пост извън населено място.

В "Отвъд хоризонта 2017" участват военнослужещи от Служба "Военна полиция" и служители от Специализирания отряд за борба с тероризма в Министерството на вътрешните работи, както и 22-ма военнослужещи от въоръжените сили на Румъния с щатно въоръжение и техника. Командно-щабното учение е част от подготовката на декларираната пред Силите за отговор на Европейския съюз рота "Военна полиция", която ще поеме дежурство от 1 януари 2018 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker