Норвегия подписа рамков договор за покупката на изстрели за РПГ Carl-Gustaf

Pan.bg 14 сеп 2017 | 09:25 views (1066) commentaries(0)
img Димитър Ставрев
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"Компанията за отбрана и сигурност Saab подписа рамков договор с Норвежката агенция за материали за отбрана (NDMA) за доставките на боеприпаси за преносимата оръжейна система Carl-Gustaf. Във връзка с възлагането на поръчката NDMA е издала първоначално искане за боеприпаси на обща стойност 68 милиона SEK. Доставките ще се извършват през периода 2017-2018.

Рамковият договор, сключен между Saab и Норвежката агенция за отбранителни материали, дава възможност на клиента да подава поръчки за бойни и тренировъчни боеприпаси за периода 2017-2022. Мунициите ще бъдат доставени на норвежките въоръжени сили, които понастоящем използват Carl-Gustaf във версии M2 и M3.

"За нас този договор е голям знак за доверието, което норвежките въоръжени сили имат за нас и нашите продукти. Ние се гордеем с това, че произвеждаме боеприпаси с най-високите възможни стандарти, тъй като ние знаем, че когато клиентите използват нашите продукти, те се доверяват на тяхната надеждност и ефективност, за да свършат работата си" заяви Торджорн Саксмо, шеф на бизнес направление Ground Combat в бизнес дирекция Saab Dynamics.

Водещата оръжейна система на Saab Carl-Gustaf има дългогодишна история на обслужването по целия свят, включително Северния и Балтийския регион. Използвайки широк спектър от видове боеприпаси, системата Carl-Gustaf позволява на спешените войници да се справят с множество предизвикателства - от неутрализирането на бронираните превозни средства до изчистването на препятствията и разгромяване на враговете в сградите. Системата Carl-Gustaf, която се продава в повече от 40 държави, се разработва последователно с нови видове боеприпаси и подобрени възможности.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Норвегия подписа рамков договор за покупката на изстрели за РПГ Carl-Gustaf

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker